Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pamtimo je iz Hrvatske

Poznata rukometašica mijenja spol i postaje muško: "Rođena sam u pogrešnom tijelu"

Švedska reprezentativka šokirala je rukometni svijet svojom objavom.

Galerija Louise Sand i Hanna Blomstrand (Foto: AFP) Louise Sand (Foto: AFP) Louise Sand (Foto: AFP) +1 Louise Sand (Foto: AFP)

U iščekivanju Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. iz Francuske stiže vijest da je Louise Sand, povremena švedska reprezentativka, odlučila prekinuti rukometnu karijeru kako bi promijenila spol i postala muškarac.

Sand, koja igra na poziciji lijevog krila u francuskom klubu Fleury Loiret, a s reprezentacijom Švedske osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se 2014. igralo u Hrvatskoj i Mađarskoj (Šveđanke su tada bile smještene u skupini u Varaždinu zajedno s našim rukometašicama), nakon ove odluke u kratkoj se izjavi obratila javnosti.

"Nadam se da će svi razumjeti razloge i poštovati moju odluku, postoje razlozi zbog kojih sam se odlučila za ovaj potez. Vrijeme je da počnem živjeti svoj život", rekla je Sand te dodala:

"U posljednje vrijeme osjećala sam se dosta loše i znala sam u čemu je problem. Rođena sam u pogrešnom tijelu. Nikad se nisam osjećala kao neka javna osoba, ali jasno mi je da ova moja odluka neće proći bez velike pompe. Odlučila sam okrenuti novu stranicu u životu, preživjet ću ja to."

Tijekom šest godina igranja za reprezentaciju Švedske Sand je postigla 221 gol u 105 nastupa.

Posebna zahvala išla je prema njezinu sad već bivšem klubu, s kojim je, kako piše na službenoj stranici Fleury Loireta, postigla sporazumni raskid ugovora.

"Uživala sam sa svim igračima, s trenerom Christopheom Cassanom, sa svim osobljem i volonterima i navijačima. Između nas je sve dobro funkcioniralo, ali sada želim prestati s rukometom, brinuti se o sebi i fokusirati na novi život. Klubu svim srcem želim da pobijede u što više utakmica, nosim odavde puno uspomena."

Lijepa Brazilka unakazila lice pljačkašu: Njezin šef pohvalio se fotkom njegova lica Polyana Viana (Instagram) Polyana Viana (Instagram) Polyana Viana (Instagram) +4 Polyana Viana

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider