Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hej, oni su na vrhu skupine?!

Pogledajte to slavlje: Kad mala rukometna nacija sruši moćnu Francusku...

Odigrana su tri od šest kola kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo.

Slavlje Portugalaca (Screenshot: Twitter)

Pogled na ljestvice svih osam kvalifikacijskih skupina za Europsko rukometno prvenstvo sugerira kako je najveće iznenađenje nakon triju odigranih kola –Portugal.

Rukometni liliputanci, reprezentacija koja nikad nije bila ni blizu osvajanja neke medalje, a grandiozan im je uspjeh svaki plasman na veliko natjecanje, poslije tri kola nalaze se na vrhu skupine 6 s maksimalnim učinkom.

Sinoć su na domaćem terenu senzacionalno pobijedili Francuze s 33:27, a na trenutke su u drugom poluvremenu vodili i s osam razlike.

Utakmicu koja se igrala u Guimaraesu sudili su hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević, a Francuska je imala samo jednog raspoloženog igrača – Nedima Remilija, koji je postigao sedam golova.

Nitko od ostalih nije zabio više od tri, a kad je tako, onda Francuzi imaju problema i s reprezentacijom, koja je objektivno za dvije klase slabija.

Portugalci za to nisu previše marili, oni su skupa s 3842 gledatelja slavili najveću pobjedu u povijesti svog rukometa...

U četvrtom kolu ponovno će Portugal i Francuska odmjeriti snage, ovaj put će se igrati u Strasbourgu gdje će Les Experts loviti pobjedu od sedam razlike kako bi u slučaju istog broja bodova na koncu bili ispred Portugalaca. A osim zbog prestiža, to je bitno i zbog pozicije u ždrijebu skupina za Euro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider