Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sa samo 27 godina

Pogledajte gdje je, što radi i kakvi su planovi Sandra Sukna nakon što je morao završiti karijeru

U godini na izmaku karijeru je prerano morao završiti jedan od najboljih hrvatskih sportaša novijeg doba. Sandro Sukno, najbolji vaterpolist svijeta, danas je član stručnog stožera hrvatske reprezentacije, a uskoro ih čeka Europsko prvenstvo, gdje treba osigurati plasman na Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

29-godišnji Sandro Sukno fantastičnu vaterpolsku karijeru morao je i službeno završiti ovoga ljeta, zbog problema sa srcem. Blagdane provodi u svom Dubrovniku.

"Sada imam malo više vremena za biti s obitelji, sa suprugom i trogodišnjom kćerkom, tako da sigurno mi nije dosadno, zabavno je, družimo se, igramo se, tako da, ima i nekih pluseva", izjavio je Sukno za Dnevnik Nove TV.

"Nije lako to prebroditi..."

Svoju posljednju utakmicu odigrao još prije dvije godine. Tada je imao samo 27, odnosno kao danas: Neymar i Salah; ili: Vrsaljko i Brozović, od najvećih nogometnih zvijezda.

"Nije lako to prebroditi, ali sam sam donio sa svojom obitelji tu odluku da idem u jedan novi život. Tako da je to dosta bitno da zaboravim da sam igrač, da sam krenuo nekim novim putem i mislim da je zasad sve dobro", kaže Sukno.

Taj novi put opet je u vaterpolu. Odmah je postao pomoćnik izbornika Ivice Tucka.

"Mislim da mi je vaterpolo puno dao da bih se ja sad udaljio i okrenuo se nekim novim putevima, tako da... Mislim da imam neko znanje i iskustvo što mogu prenijeti."

U siječnju s Barakudama na Euru u novoj ulozi

S reprezentacijom se prije neki dan vratio s priprema u Australiji. I već sredinom siječnja počinje Europsko prvenstvo u Budimpešti.

"Europsko prvenstvo je samo od sebe bitno, ali nama je još bitnije zbog toga što nismo još osigurali Olimpijske igre. I možemo ih preko Europskog prvenstva osigurati. Tako da imperativ postoji, mislim da ćemo morati barem igrati polufinale."

Hrvatska je na Euru opet među glavnim favoritima. Prema kladionicama: zajedno sa Srbijom i Mađarskom! A ostatak konkurencije predvode Španjolska i Italija. Ipak, iduće godine: Olimpijske igre su glavni cilj.

"Mislim da je to i dalje najveće događanje u sportu i stvarno je jedan vrh uopće nastupiti na Olimpijskim grama, a još osvojiti medalju, to je jedna velika čast."

I za kraj, što bi poželio u novoj godini?

"Svim ljudima dobre volje želim puno zdravlja prvenstveno, i da se bore dalje za svoje obitelji. I treba puno veselja i pozitive u našoj zemlji."

A za djelić toga, pobrinut će se i Sukno i naši vaterpolisti već za koji tjedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider