Kao poraženi u polufinalnim susretima, Barcelona i Kielce ove su nedjelje morali igrati utakmicu za treće mjesto na Final Fouru rukometne Lige prvaka.

U utakmici koja se igrala isključivo za prestiž ni jedni ni drugi nisu bili baš previše zainteresirani za obranu, o čemu svjedoči čak 75 postignutih golova (Barcelona je pobijedila s 40:35).

Ipak, ovaj dvoboj neće ostati upamćen ni po jednom od tih 75 pogodaka, već po strašnom šutu koji je uputio Barcelonin Lasse Andersson u završnici prvog poluvremena.

Pri rezultatu 20:16 za Barcu na semaforu su bile ostale četiri sekunde do odmora, Barca je krenula s centra, lopta je došla do Anderssona koji je svu snagu usmjerio u šut koji je uputio. Lopta je išla, kako su priopćili iz EHF-a, nevjerojatnih 140 km/h.

Nije zabio, pogodio je prečku, ali je postavio novi rekord Final Foura rukometne Lige prvaka kad je u pitanju snaga šuta. Nitko u posljednjih devet godina, koliko se završni turnir održava u Lanxess Areni u Kölnu, nije pucao jače od Barcelonina bombardera...