Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'vi ste junaci'

Vratili se zlatni i srebrni olimpijci: 'Svi ste vi hrvatski pobjednici'

U Zagreb su se iz Rio de Janeira vratili zlatni i srebrni olimpijci...

Iz Rio de Janeira s nastupa na Olimpijskim igrama vratila se nova skupina hrvatskih olimpijaca i to s popriličnom količinom zlata. Malo prije 18 sati na aerodrom su stigli Sandra Perković, Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović, Pavle Kostov, Petar Cupać, Luka Mratović.

Najveće zvijezde bili su osvajači medalja. Perković je, podsjetimo, osvojila zlato u bacanju diska, Fantela i Marenić su se također okitili najsjajnim odličjem u klasi 470, dok je Tonči Stipanović osvojio srebro u klasi Laser.

"Vi ste hrvatski pobjednici", riječi su zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojima su dočekani osvajači zlatnih olimpijskih medalja u Rio de Janieru te ostatak hrvatske jedriličarske reprezentacije.

Hrvatske olimpijce dočekali su i doministrica sporta u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, obitelji i prijatelji

"Svi koji su se plasirali na olimpijske igre su hrvatski pobjednici, svi koji su osvojili bilo koju medalju su isto tako hrvatski pobjednici, kao i svi koji su dosegnuli Mount Everest i osvojilii zlatne medalje. Svaki građanin ove zemlje bio je sretan kada je vidio Sandru Perković kako nosi hrvatsku trobojnicu i kada je vidio Fantelu i Marenića i braću Sinković", rekao je zagrebački gradonačelnik, dodavši da s obzirom da Hrvatska ima tehničku vladu, i ne zna se da li će to ona učiniti, grad Zagreb će preuzeti na sebe da nagradi sve osvajače medalja, a također će organizirati doček za sve na Trgu bana Jelačića.

Osim toga, Bandić je obećao da će njegova koalicija "Za premijera" izdvojiti 10 posto od novca namijenjenog za kampanju i dati ga trima osvajačima medalja koji su iz Zagreba.

"Željela bih čestitati ne samo sportašima koji su osvojili medalje u Riju, nego i svima ostalima, svima koji su se kvalificirali na olimpijske igre. Znajte da ste privilegirani jer se možete baviti onim u čemu uživate i to ne samo u vrhunskom sportu. Želim vam da ostvarite sve ono što zacrtate", kazala je Janica Kostelić pozdravivši hrvatske olimpijce.

"Vi ste junaci Hrvatske, svi smo ponosni na to što ste učinili. Želimo da vam to donese sreću u daljnjem bavljenju sportom i želimo vam nove izazove i uspjehe", obratila se olimpijcima kao predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden.

Osvajačica zlatne olimpijske medalje u disku Sandra Perković je najprije čestitala svim osvajačima medalja u Rio de Janieru i svima koji su predstavljali Hrvatsku, dodavši pritom da će danas biti uz vaterpoliste koji igraju u finalu i osigurali su medalju, ali i uz Blanku Vlašić za koju je sigurna da će dati sve od sebe u finalu skoka u vis.

"Pokazala sam koliko vrijedim, ali na malo dramatičniji način", opisala je svoj put do zlatne medalje Perković. "Ali zaboravili ste svi koliko je teško boriti se za medalju. Nadam se da sam podignula Hrvatsku u nebesa", kazala je dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje u disku.

Perković se nakon toga zaputila u svoju Dubravu gdje joj je priređen poseban doček i odakle se za Dnevnik Nove TV javila, te porazgovara s našim novinarom Ivanom Forjanom.

Jedriličar Šime Fantela je istaknuo kako su on i Igor Marenić ponosni što su nosili boje Hrvatske i na ovom najvećem natjecanju na svijetu.

"Dugo smo radili, dugo smo ovo čekali. Ovo su naše treće olimpijske igre s kojima smo zatvorili cijelu priču nakon europskog i svjetskog zlata", rekao je Fantela ispričavši kako su njih dvojica prije početka regate sreli na Copacabani Janicu Kostelić i s njom razgovarali sat vremena o svemu.

"Puno si nam pomogla, hvala ti na tome", rekao je Fantela, koji je s Marenićem osvojio zlatno odličje u klasi 470.

"Nama je ova regata kao i svaka druga, ali znamo što smo napravili, znamo da smo na vrhuncu i da smo napravili najviše što smo mogli", zaključio je Fantela.

Marenić je zahvalio svima koji su im slali pozitivne poruke preko društvenih mreža.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider