Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pojačani garcijom

Barakude brane zlato iz Londona: Evo kompletne satnice vaterpolista!

Vremenska razlika između Hrvatske i Rio de Janeira iznosi pet sati, a ovo su termini kada ćete moći pratiti Barakude koje brane zlato iz Londona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija jedna je od glavnih kandidata za medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, nakon što je prije četiri godine u Londonu osvojila najsjajnije odličje! Hrvatska je tada, podsjetimo, slavila protiv Italije u finalu s 8:6.

Bit će to šesti nastup Hrvatske na olimpijskim igrama iz isto toliko mogućih nastupa. Zlato iz Londona ujedno je i jedino osvojeno najsjajnije odličje s Igara, a osim toga reprezentacija ima i srebro iz Atlante 1996. godine. Dva je puta završavala nastup u četvrtfinalu i jednom u skupini.

Izabranici Ivice Tucka smješteni su u skupinu B turnira u Rio de Janeiru, zajedno s Italijom, Španjolskom, Crnom Gorom, SAD-om i Francuskom. Riječ je o vrlo zahtjevnoj skupini, no naši reprezentativci ne bi trebali imati problema s prolaskom u četvrtfinale, jer čak četiri najbolje ekipe odlaze u nokaut fazu natjecanja.

Hrvatska će na ovim igrama po prvi puta nastupiti sa strancem u svojim redovima - Xavierom Garcijom. Španjolac je dobio hrvatsko državljanstvo, a potom i 'zeleno svjetlo' od FINA-e da smije nastupiti u Riju. Bit će to veliko pojačanje za desnu stranu hrvatskog napada, jer je izbornik Tucak upravo tu ukazivao na najviše problema.

Vrlo je važno da Hrvatska, ako bude prava, osvoji skupinu B, jer to znači, ako pretpostavimo da će prvi favorit za zlato Srbija biti prva u skupini A, da ćemo izbjeći 'delfine' do finala, odnosno da se s njima možemo tek tada sastati. Prvo mjesto nam donosi četvrtoplasiranu reprezentaciju skupine A, drugo mjesto trećeplasiranu i tako dalje...

Svi ljubitelji vaterpola moći će pratiti 'barakude' u pristojno doba dana, osim u utakmici protiv Španjolske koja je na rasporedu 10 minuta prije 1 sat u noći s 10. na 11. kolovoz. No idemo redom:

RASPORED UTAKMICA (po našem vremenu)

1. kolo: Hrvatska - SAD 7:5
2. kolo: Hrvatska - Crna Gora 8:7
3. kolo: Hrvatska - Španjolska 4:9
4. kolo: Hrvatska - Italija (12. kolovoza, 14:00)
5. kolo: Hrvatska - Francuska (14. kolovoza, 21:50)

Četvrtfinale: 16. kolovoza
Polufinale: 18. kolovoza
Finale: 20. kolovoza

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider