Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osam sekundi prije kraja

Barakude u dramatičnom finišu bolje od Crne Gore!

Hrvatski vaterpolisti u tijesnoj završnici imali su više živaca i uspjeli su iščupati vrlo važne bodove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 2. kola B skupine olimpijskog vaterpolskog turnira Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 8:7 (2-2, 2-1, 1-2, 3-2).

U neizvjesnoj utakmici pobjednički pogodak zabio je Luka Bukić osam sekundi prije kraja susreta.

Bila je to utakmica u kojoj su naši vaterpolisti vodili praktički cijelo vrijeme i u nekoliko navrata su mogli prelomiti utakmicu. No, slaba realizacija igrača više i niz promašenih zicera umalo su nam odnijeli bodove. Srećom, obrana predvođena sjajnim Josipom Pavićem koji je sakupio 12 obrana je odlično funkcionirala.

Hrvatska je vodila 1:0 i 2:1, potom je Crna Gora okrenula rezultat u svoju korist (3:2), no do kraja druge četvrtine Burić i Sukno su vratili Barakude u vodstvo. U trećoj četvrtini Hrvatska je imala i najveću prednost na utakmici, 5:3 no u tim trenucima nije uspjela slomiti suparnika. Crna Gora se vratila golovima Janovića i Ivovića i u posljednjih osam minuta ušlo se rezultatom 5:5. U posljednjoj četvrtini napokon je proradila i naša igra s igračem više. Do zadnje dionice realizirali smo samo jednu od pet prilika s igračem više, a u posljednjoj četvrtini obje situacije u kojoj smo imali igraču prednost. Nažalost, kod vodstva 7:6 Hrvatska je zapucala dva zicera, što je kaznio Janović izjednačivši na 7:7. Crna Gora je 45 sekundi prije kraja utakmice imala igrača više, srećom nisu zabili, a u zadnjem napadu je Luka Bukić postigao pogodak za našu pobjedu.

Sandro Sukno, Luka Lončar i Luka Bukić predvodili su hrvatsku vrsta sa po dva gola, a među strijelce su se upisali i Damir Burić i Maro Joković. U crnogorskim redovima najefikasniji su bili Darko Brguljan i Mladan Janović sa po dva gola.

U preostalim susretima 2. kola iz naše skupine Italija je pobijedila Francusku 11:8, dok je Španjolska slavila protiv SAD 10:9.

Na ljestvici vode Hrvatska i Italija sa po četiri boda, Crna Gora i Španjolska imaju po dva boda, dok su Francuska i SAD na začelju bez bodova.

U susretima trećeg kola u 10. kolovoza sastaju se Hrvatska - Španjolska, Crna Gora - Italija, te Francuska - SAD.

HRVATSKA - CRNA GORA 8:7 (2:2, 2:1, 1:2, 3:2)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković , Lončar 2, Joković 1, Bukić 2, Macan, Bušlje , Sukno 2, Krapić, Šetka , Garcia, Bijač.

CRNA GORA: Šćepanović, Radić, Ivović 2, Radović, Janović 1, Dr.Brguljan 1, Klikovac, Petrović 1, Pasković, Da.Brguljan 2, Čučković, Mišić, Jokić

PETERCI: Hrvatska -, Crna Gora -

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3/7, Crna Gora 2/5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider