Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika napadačka nemoć

Očajan ulazak u utakmicu: Težak poraz Barakuda od Španjolske

Nakon dvije startne pobjede hrvatski vaterpolisti doživjeli su prizemljenje u trećem kolu OI.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najlošijoj predstavi na posljednja dva olimpijska turnira hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske s uvjerjivih 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4) u dvoboju 3. kola skupine B natjecanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Španjolska reprezentacija iskoristila je sve slabosti koje su Hrvati pokazali u ovom dvoboju, a ako izuzmemo dvoboje protiv Srbije, Hrvatska već dugo nije iskazala takvu napadačku nemoć.

Hrvatskim vaterpolistima trebalo je gotovo 14 minuta igre za prvi pogodak u dvoboju protiv Španjolaca, a postigao ga je Sandro Sukno koji je tri i pol minute prije promašio peterac.

Ništa u hrvatskom napadu nije funkcioniralo, a Španjolci su s druge strane uspjeli četiri puta svladati Josipa Pavića, kojeg je izbornik Ivica Tucak zamijenio na poluvremenu i pred vrata poslao Marka Bijača. Vratar dubrovačkog Juga zaustavio je španjolske napade i ostavio suparničku reprezentaciju na jednom pogotku u trećoj četvrtini.

Potpuna bezidejnost u napadu

No, hrvatski su se vaterpolisti i dalje mučili s realizacijom. Andro Bušlje je u pogodio za 2:4, kad je Hrvatska imala igrača više, a Maro Joković je smanjio na 3:5 u 24. minuti.

Kad se činilo da bi Hrvatska konačno mogla proigrati u posljednjoj četvrtini, branitelji olimpijskog zlata odigrali su najlošijih osam minuta u dosadašnjem dijelu turnira. Španjolci su na najbolji mogući način iskoristili hrvatsku napadačku bezidejnost. Za razliku od izabranika Ivice Tucka, španjolski su vaterpolisti točno znali što žele i kako doći do cilja, a u Gonzalu Echeniqueu su imali raspoloženog pucača čiji su udarci uglavnom bili neobranjivi, prvo za Pavića, a potom i za Bijača.

Echenique je s četiri pogotka uvjerljivo bio najbolji igrač utakmice, a hrvatski su se vaterpolisti potrudili proslaviti i španjolskog vratara Daniela Garciju koji je sakupio 11 obrana. Za Hrvatsku su po jedan pogodak postigli Sukno, Bušlje, Joković i bivši španjolski reprezentativac Xavi Garcia koji nije bio posebno raspoložen protiv bivših suigrača.

Propustili osigurati četvrtfinale

Hrvatska je propustila već dva kola prije završetka grupne faze osigurati plasman u četvrtfinale i u petak se protiv Italije boriti za prvo mjesto u skupini. No, s obzirom na iznenađujuće rezultate i mogući rasplet u skupini A, možda prvo mjesto i neće donijeti nominalno lakšeg suparnika.

U preostalim susretima 3. kola iz naše skupine reprezentacija SAD-a je sa 6:3 pobijedila Francusku, dok je Italija sa 6:5 nadigrala Crnu Goru.

Na ljestvici vodi Italija sa šest bodova, Španjolska i Hrvatska imaju po četiri boda, Crna Gora i SAD po dva boda, dok je Francuska na začelju bez bodova.

U susretima četvrtog kola, 12. kolovoza, sastaju se Hrvatska - Italija, Španjolska - Francuska te SAD - Crna Gora.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar, Joković 1, Bukić, Macan, Bušlje 1, Sukno 1, Krapić, Šetka, Garcia 1, Bijač.

ŠPANJOLSKA: Aguilar, Munarriz, Roca, Alarcon, Molina 1, Minguell 1, Sziranyi 1, Espanol 1, Tahull, Fernandez 1, Mallarach, Echenique 4, Lopez.

PETERCI: Hrvatska 0/1, Španjolska -

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2/9, Španjolska 1/6

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider