Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika pobjeda

Hrvatska na krilima sjajnog Sukna 'potopila' Italiju!

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Italiju s 10-7 (1-1, 4-3, 3-2, 2-1) u 4. kolu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru i izjednačili se s Talijanima na vrhu ljestvice skupine B sa po šest bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U reprizi finala iz Londona 2012. godine Hrvatska je pobijedila Italiju i došla do treće pobjede u skupini B na Olimpijskim igrama, a polovicu pogodaka naše reprezentacije postigao je Sandro Sukno.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, hladnoći i kiši, najbolji hrvatski vaterpolist posebno je raspoložen bio u trećoj dionici u kojoj je postigao sva tri pogotka naše reprezentacije. Zabijao je Sukno na sve moguće načine, pokraj i preko talijanskih blokova, a svaki od njegovih pogodaka dolazio je u važnim trenucima.

Već gol Andra Bušlje u 40. sekundi nagovijestio je da će Hrvatska protiv Italije biti u drugačijem, razigranijem izdanju nego što je bila u kasnovečernjem terminu protiv Španjolske. Talijani su držali korak s našim vaterpolistima do treće dionice, jedino vodstvo (3-2) imali su u 12. mintu, ali i tada je Sukno odmah odgovorio na pogodak Bodegasa.

Sukno je svoj šou nastavio u trećoj dionici, kad je Hrvatska prvi put stigla do dva pogotka prednosti (6-4). Izabranike Ivice Tucka nije poremetio ni Figliolijev prljav udarac šakom u glavu Luke Lončara koji suci nisu sankcionirali. Nakon što su Talijani izjednačili na 6-6, Sando Sukno je s dva pogotka smirio tenzije i vratio mirnoću svojim suigračima.

Gallo je svojim drugim pogotkom smanjio zaostatak Italije svojim drugim pogotkom na početku posljednje dionice, ali su odgovorili Luka Bukić i Damir Burić golovima s igračem više, a do kraja dvoboja i Josip Pavić je zaustavio sve talijanske pokušaje.

Hrvatski vaterpolisti time su se izjednačili s Talijanima na vrhu ljestvice skupine B sa po šest bodova. Španjolska ima četiri boda, ali i utakmicu manje. Crna Gora i SAD imaju po dva boda, također s utakmicom manje, dok je Francuska na začelju bez bodova iz tri dvoboja.

Hrvatska bi uz očekivanu pobjedu protiv Francuske, natjecanje u skupini mogla završiti na prvom, ali i na trećem mjestu, ovisno o tome što će do kraja turnira napraviti Talijani i Španjolci.

U susretima posljednjeg, 5. kola, u nedjelju 14. kolovoza, sastaju se Hrvatska - Francuska, SAD - Italija te Španjolska - Crna Gora.

HRVATSKA - ITALIJA 10-7 (1-1, 4-3, 3-2, 2-1)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković 1 (1), Bukić 1, Macan, Bušlje 1, Sukno 5, Krapić, Šetka 1, Garcia, Bijač.

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio, Gitto, Figlioli 1, Fondelli 1 (1), Velotto, Nora 1, Gallo 2, C. Presciutti, Bodegas 1, Aicardi, N. Presciutti 1, Del Lungo

PETERCI: Hrvatska 1/1, Italija 1/1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4/12, Italija 4/9

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider