Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo momci

VIDEO Srebrne Barakude u Zagrebu: 'Tuga je prošla, ovo je veličanstven uspjeh'

Hrvatski vaterpolisti vratili su se ovog ponedjeljka u 15 sati iz Rio de Janeira, gdje su osvojili srebrnu olimpijsku medalju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti okitili su se srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što su u finalu poraženi od trenutno najbolje reprezentacije svijeta - Srbije. Bio je to odličan turnir za izabranike Ivice Tucka, na kojem su dokazali da su u samom vrhu ovog sporta.

Ovog ponedjeljka vratili su se iz Rija u Zagreb, gdje se našla kamera Nove TV. Srebrne olimpijce dočekali su gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, pomoćnica ministra sporta Janica Kostelić te još brojni drugi dužnosnici.

Izbornik reprezentacije Ivica Tucak nije želio biti predug u svojoj izjavi po povratku iz Brazila.

"Hvala vam svima koji ste došli. Prošla je tuga. Nakon što smo se okupili u selu i porazgovarali sada mogu reći da sam ponosan svoje momke koji nisu štedili nijedan atom snage da dođu do ovog rezultata. Ovo je veličanstveni rezultat hrvatskog sporta i hrvatskog vaterpola".

Za hrvatski vaterpolo to je bilo treće finale i treća olimpijska medalja reprezentacije te ujedno drugo srebro. Prvo je osvojeno 1996. u Atlanti kada su u finalu bili bolji Španjolci. Prije četiri godine Hrvatska je u finalu pobijedila Italiju. 

Naši su sportaši osvojili čak pet zlata i jednu broncu, ukupno devet medalja što je najviše u povijesti za naše sportaše.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider