Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
glavu gore barakude!

Hrvatski vaterpolisti osvojili SREBRO: Srbija ipak bolja u finalu!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Srbije u finalu olimpijskog turnira rezultatom 11:7.

Barakude više nisu olimpijski prvaci. Svoj su tron u finalu nakon četiri godine prepustili vaterpolistima Srbije koji su zasluženo slavili rezultatom 11:7 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2). Hrvatski vaterpolisti u drugom uzastopnom olimpijskom finalu nisu bili na razini iz posljednjih nekoliko utakmica i morat će se zadovoljiti srebrnom medaljom.

Srbija s druge strane nikad u svojoj povijesti nije osvojila olimpijsko zlato. Tri su puta bili brončani i jednom srebrni (kao Srbija i Crna Gora srebrni i brončani) pa su aktualni svjetski i europski prvaci imali možda i veću motivaciju u ovom finalu. Srbi su ovom pobjedom okrunili dominaciju u svjetskom vaterpolu jer drže sva tri velika naslova.

Loša realizacija igrača više

Srbija je dobila prvu četvrtinu sa 3-2, ali Hrvatska dva puta nije iskoristila igrača više, a Jokovićev udarac u završnici prve dionice zaustavila je stativa.

I u drugoj četvrtini Hrvatska je imala problema sa realizacijom igrača više, od pet prigoda samo smo jednu realizirali. Srbija je to znala iskoristiti i golovima Nikića, Gocića i Mandića došla je do prednosti 6-3.

Treća dionica je dobro počela za "barakude", već u prvom napadu Burić pogađa za 4-6, ali onda opet problemi sa realizacijom igrača više. Joković i Petković ne uspijevaju, a s druge strane Filipović sa dva dalekometna pogotka dovodi Srbiju do vodstva 8-4. Minutu i pol prije kraja četvrtine napokon je Sukno zabio sa igračem više, ali onda Mandić "šraubom" ponovno dovodi Srbiju na četiri gola prednosti (9-5).

Ako je i bilo nade u preokret u zadnjoj četvrtini, brzo je usahnula, nakon samo pola minute, kada je Duško Pijetlović pogodio za vodstvo Srbije 10-5. Ovaj puta ključnom se pokazala loša realizacija igrača više, Hrvatska je iskoristila samo dvije od 11 prigoda.

Kod Hrvatske najbolji je bio Sandro Sukno sa tri gola. U momčadi Srbije istaknuo se Dušan Mandić sa četiri pogotka.

Treće olimpijsko finale hrvatskih vaterpolista

Za hrvatski vaterpolo to je bilo treće finale i treća olimpijska medalja reprezentacije te ujedno drugo srebro. Prvo je osvojeno 1996. u Atlanti kada su u finalu bili bolji Španjolci. Prije četiri godine Hrvatska je u finalu pobijedila Italiju.

To je treća srebrna medalja za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama. Naši su sportaši osvojili čak pet zlata i jednu broncu, ukupno devet medalja što je najviše u povijesti za naše sportaše.

HRVATSKA - SRBIJA 7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garcia 2, Bijač.

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, Duško Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović.

PETERCI: Hrvatska 0-0, Srbija 0-0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2-11, Srbija 2-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider