Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
A sad - Španjolci

Mini-euforija u redovima Barakuda: 'Na dobrom smo putu'

Barakude su i drugu utakmicu na olimpijskom turniru prelomile u zadnjoj četvrtini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije s optimizmom gleda na nastavak natjecanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što je Hrvatska pobijedila Crnu Goru u dramatičnoj završnici.

"Bila je to očekivano dobra utakmica i s ovom pobjedom smo na dobrom putu", izjavio je Ivica Tucak:

"Crnogorce dobro poznamo, a i oni nas, tako da je sve bilo očekivano tvrdo. Zadovoljan sam pobjedom jer smo i ih pobijedili onako kako smo željeli, kombinatorikom i plivanjem. Imamo dvije pobjede i sada mirno možemo čekati utakmicu sa Španjolcima, koji su također plivački jaki", kazao je hrvatski izbornik koji se osvrnuo i na stanje u drugoj skupini.

"Tamo se stvarno događaju čudne stvari, a pogotovo kod Srba koji igraju jako loše. Bio sam siguran da Mađari neće dobiti Australce jer im ne odgovaraju, kao što sam siguran da ih neće dobiti ni Grci, dok bi Brazilci glatko mogli dobiti Australce."

Bukić: Moj prvi odlučujući gol u seniorima

Pobjednički pogodak za Hrvatsku postigao je osam sekundi prije kraja mladi Luka Bukić, koji će taj gol, svoj drugi na utakmici, pamtiti cijeli život.

"Ovo je moj prvi odlučujući gol za pobjedu u seniorskoj konkurenciji i vrlo sam sretan. Nisam razmišljao u kontri, samo sam reagirao instiktivno i zabio. Protiv Crnogoraca je uvijek tvrdo jer se odlično poznajemo."

Iduću utakmicu protiv Španjolske najavio je Španjolac s hrvatskom kapicom Xavier Garcia.

"Pa bit će jako čudno igrati protiv svojih, u reprezentaciji Španjolske imam puno bivših suigrača iz Barcelonette. No, prijateljstvo će prestati kad počne utakmica. Cijela moja obitelj će navijati za Hrvatsku i mene", kazao je Garcia.

Na ljestvici skupine vode Hrvatska i Italija sa po četiri boda, Crna Gora i Španjolska imaju po dva boda, dok su Francuska i SAD na začelju bez bodova.

U susretima trećeg kola u 10. kolovoza sastaju se Hrvatska - Španjolska, Crna Gora - Italija, te Francuska - SAD.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider