Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kako je to moguće?

Božo Starčević ljutit na suce: To me još proganja, mogao sam osvojiti zlato

Božo Starčević nije uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da mi je netko prije ponudio peto mjesto na OI prihvatio bih, a sad kad sam tu znam da sam mogao i do zlata, kazao je hrvač Božo Starčević nakon izgubljenog meča za broncu.

Starčević nije uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom u Rio de Janeiru, bolji od njega je u dvoboju za odličje bio Kim Hyeon-woo iz Južne Koreje sa 6-4. Dvoboj je loše počeo za Starčevića, Kim je osvojio prva dva boda u parteru, no u samoj završnici prve runde Starčević je uzvratio s dvije uzastopne odlične akcije u kojima je bacao kima na leđa i poveo sa 4-2. Nastavak tog niza nažalost prekinuo je istek runde. U drugoj rundi Kim je vrlo brzo poravnao na 4-4, da bi u posljednje dvije minute borbe Korejac bio aktivniji i dobio još dva boda kojima je osigurao broncu.

Kim je inače olimpijski pobjednik iz Londona, ali u kategoriji do 66 kilograma, a ima i naslov svjetskog prvaka iz 2013. u kategoriji do 74 kilograma.

"Mogao sam i bolje protiv Južnokorejanca, pogotovu na isteku prve runde. Znao sam da je on olimpijski pobjednik i veliki favorit, a kada sam ga uzeo u parteru mislio sam da će se lako obranit. A onda sam se jako iznenadio koliko sam ga lako bacio, pa sam ga bacio i drugi put, a nažalost u trećem bacanju je isteklo vrijeme. Prednost od 4-2 nije bila velika, on mi je došao iza leđa i napravio četiri boda. Razočaran jesam, ali sad stvarno znam da sam u svjetskom vrhu, čak sam i šoku koliko sam lako mogao do medalje, zapravo sam jako iznenađen", kazao je Starčević, koji je priznao da nije prežalio polufinalnu borbu s Rusom Vlasovom.

"To me još proganja jer sam ga tuširao, a suci to nisu priznali. U svlačionici dok sam čekao meč za broncu samo sam razmišljao kako je to moguće".

Starčević hrva već 18 godina, iako je u mladosti probao s taekwondom i gimnastikom.

"Tko jednom proba hrvanje zaljubi se u njega. No, odricanja su ogromna. Ja na svu sreću nisam dosad imao ozbiljnije ozljede. Imam 27 godina i da sam tu izgubio u 1. kolu možda bi dvojio o nastavku karijere, a ovako se vidimo za četiri godine u Tokiju", kazao je skromni hrvač zagrebačkog Metalca.

Hrvački izbornik Davor Lukić kazao je kako je zadovoljan Starčevićevim nastupom, ali žali za medaljom.

"Bio bi iznimno zadovoljan s medaljom, ali nije uspio. Prelako je izgubio vodstvo od 4-2, Južnokorejanac je ipak vrhunski borac i jedan od dvojice koji mogu dobiti Rusa Vlasova. No, opet bi se vratio na polufinalnu borbu s Vlasovom u kojoj smo pokradeni. Čak mi je ruski trener priznao da je bio tuš. A sudac mi nije htio ni objasniti zašto je zaustavio borbu, sad se spominje istek vremena. Ma mali smo mi Hrvati, ovo je već treći puta u zadnje dvije i pol godine da nas oštećuju u borbi za medalju," prokomentirao je Lukić izvrstan nastup našeg jedinog hrvača, najbolji olimpijski nastup od osamostaljenja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider