Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
šteta...

Božo Starčević ipak bez medalje na Olimpijskim igrama!

Hrvatski hrvač Božo Starčević ipak se nije uspio domoći brončane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru...

Hrvatski hrvač Božo Starčević nije uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom u Rio de Janeiru, bolji od njega je u dvoboju za odličje bio Kim Hyeon-woo iz Južne Koreje sa 6-4.

 

Dvoboj je loše počeo za Starčevića, Kim je osvojio prva dva boda u parteru, no u samoj završnici prve runde Starčević je uzvratio s dvije uzastopne odlične akcije u kojima je bacao kima na leđa i poveo sa 4-2. Nastavak tog niza nažalost prekinuo je istek runde.

U drugoj rundi Kim je vrlo brzo poravnao na 4-4, da bi u posljednje dvije minute borbe Korejac bio aktivniji i dobio još dva boda kojima je osigurao broncu.

Kim je inače olimpijski pobjednik iz Londona, ali u kategoriji do 66 kilograma, a ima i naslov svjetskog prvaka iz 2013. u kategoriji do 74 kilograma.

Starčević, 27-godišnji član zagrebačkog Metalca, na putu do polufinala prvo je svladao trostrukog svjetskog prvaka Turčina Selcuka Cebija (2-1), a je u četvrtfinalu bio bolji od (2-0) Amerikanca Andrewa Biseka, dok je u polufinalu u kontroverznoj borbi izgubio od aktualnog olimpijskog i svjetskog prvaka Rusa Romana Vlasova (3-6).

Starčević je četvrti hrvatski hrvač koji je nastupio na olimpijskm igrama. Stipe Damjanović je predstavljao našu zemlju u Barceloni 1992. i u Atlanti 1996. godine u kategoriji do 100 kg grčko-rimskim načinom, dok su 2012. godine u Londonu nastupili braća Žugaj, Nenad do 84 kg i Neven do 74 kg. Nitko od spomenutog trojca nije dospio dalje od osmine finala.

Starčevićev najbolji rezultat u karijeri je osvajanje brončanog odličja na Europskom prvenstvu 2013. godine u Tbilisiju. Starčeviću je olimpijska norma nekoliko puta izmaknula za malo. Na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu bio je sedmi, a prva šestorica izborila su Rio, osim toga triput je na olimpijskim kvalifikacijama bio treći, a prva dvojica su izborila Olimpijske igre. Međunarodna hrvačka organizacija poslala ga je stoga u Rio, prema kriteriju izvrsnosti.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider