Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki uspjesi

VIDEO Blanka zaokružila hrvatsku priču u Riju, vaterpolisti zadovoljni srebrom

Nastupi hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama završeni su velikim uspjehom Blanke Vlašić.

Nakon osam godina, Blanka Vlašić ponovno se popela na olimpijsko postolje. Nakon srebra u Pekingu, doskočila je do brazilske bronce i za to zaradila pohvale svojih sugrađana. Hrvatska rekorderka u skoku u vis osvojila je brončanu medalju preskočivši u finalu visinu 1,97m.

Blanka Vlašić osvojila je drugu olimpijsku medalju, ali u osam godina puno se toga dogodilo u njezinom životu i karijeri. Tako je i percepcija nje same što se tiče te dvije medalje poprilično različita. Dok je u Peking otišla po zlato kao najbolja visašica svijeta i sama je bila razočarana srebrom, ovdje je došla nakon brojnih problema s ozljedama i bila skeptična koliko stvarno može napraviti.

Zato je ova bronca glamurozan uspjeh, koju je nazvala medaljom za hrabrost. Ona je zaokružila hrvatsku priču u Riju, možda je baš to i zaslužila.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Prije Blanke, srebrno olimpijsko odličje osvojili su hrvatski vaterpolisti koji su u finalu poraženi od Srbije 11:7. Barakude više nisu olimpijski prvaci, a svoj su tron tako nakon četiri godine prepustili vaterpolistima Srbije koji su zasluženo pobijedili. Hrvatski vaterpolisti u drugom uzastopnom olimpijskom finalu, ipak nisu bili na razini iz posljednjih nekoliko utakmica.

''Neprospavana noć, ali moramo biti realni, Srbija je bila bolja. Mi smo zadovoljni sa srebrom, htjeli smo više, ali nismo uspjeli. Najbitnije je da se možemo pogledati u oči, dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli preskočiti zadnju stepenicu i osvojiti zlato. No, možemo biti iznimno ponosno na ovaj rezultat'', rekao je Sandro Sukno reporteru Nove TV Saši Lugonjiću.

''Treba priznati da je Srbija bila bolja. Mislim da se malo tko nadao da ćemo osvojiti medalju. Bilo bi svakako dobro da se u rad reprezentacije uključe neki mladi igrači kako bi se stvorila šira baza igrača za idući olimpijski ciklus'', nadodao je Maro Joković.

Cijeli prilog možete vidjeti u priloženom videu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider