Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neviđena drama

Zvezda prošla nakon nevjerojatne serije penala: Trajalo 20 minuta, jedan od tragičara Hrvat

Najdramatičniji uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka odigran je u Kopenhagenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakularno uzbudljivi bili su uzvrati trećeg pretkola Lige prvaka, a dvoboj u kojem je bilo najviše drame svakako je onaj iz Kopenhagena, gdje je Crvena zvezda eliminirala prvaka Danske boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Poslije 1:1 u Beogradu identičan je rezultat bio i u danskoj prijestolnici nakon 90 minuta pa se ušlo u produžetke u kojima golova nije bilo i onda je odluka morala pasti u ruletu s bijele točke.

Kopenhagen se vrlo brzo našao u prednosti jer je Marko Marin, najbolji igrač Zvezde, odmah promašio. Danci to nisu uspjeli kapitalizirati, poslije pet serija izvođenja rezultat je bio 3:3 i krenulo se dalje u raspucavanje.

Pravila su tu jasna – svaka iduća serija potencijalno je posljednja (ako jedna momčad promaši, a druga postigne pogodak).

I tu je Kopenhagen dvaput imao prigodu za prolaz u play-off. U šestoj seriji Zvezda je promašila (Dušan Jovančić pucao je preko gola) i na red je došao Dame N'Doye. Senegalac koji je Slavenu Biliću u Lokomotiv Moskvi bio jedan od glavnih igrača šutirao je za pobjedu, ali je Zvezdin vratar Miloš Borjan obranio njegov udarac.

Zatim je i Veljko Simić u sedmoj seriji pucao preko gola, a šansu da odvede Kopenhagen dalje i eliminira Zvezdu dobio je hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec. Međutim, pucao je loše, visoko iznad prečke i Zvezda se spasila, a Bartolec se, kako se kasnije pokazalo, prometnuo u jednog od tragičara danskog prvaka.

U osmoj, devetoj i desetoj seriji igrači obaju sastava bili su precizni, a konačna je odluka pala u 11. seriji. Radovan Pankov je pogodio, a Jonas Wind promašio, za veliko slavlje Beograđana.

Vratar Borjan s tri obranjena penala najzaslužniji je za prolazak Zvezde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider