Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati svi parovi

Ludnica u Ligi prvaka: Ajax se izvukao, Zvezda prošla na penale, nokautirani Celtic i Porto!

Nakon 90 minuta uzvrata u Kopenhagenu bilo je 1:1, kao i u Beogradu, a kako nije bilo pogodaka ni u produžetku, o pobjedniku se odlučivalo izvođenjem jedanaesteraca.

Dušan Tadić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši rumunjskog prvaka CFR-a iz Cluja priredili su veliko iznenađenje u 3. pretkolu Lige prvaka izbacivanjem slavnog škotskog Celtica, nakon 1:1 iz prve utakmice u Rumunjskoj igrači Cluja u uzvratu u Glasgowu pobijedili su s 4:3 i tako s ukupnih 5:4 izborili plasman u posljednje, 4. pretkolo.

Cluj je poveo u prvom poluvremenu golom Deaca (27), no Celtic je početkom nastavka preokrenuo preko Forresta (51) i Edouarda (61) te stigao do rezultata koji je njega vodio dalje. Velikom pogreškom kapetana Celtica Browna, koji je nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Cluj je stigao do prilike za izjednačenje na 2:2, koju je Omrani (74-11m) i iskoristio. Samo dvije minute potom Christie (76) vratio je prednost na stranu Celtica, ali je Omrani (80) svojim drugim golom poravnao na 3:3 i ponovno je Cluj imao rezultat koji ga vodi dalje zbog više pogodaka u gostima. Celtic je u samoj završnici krenuo na sve ili ništa i dobio ništa jer je Tucudean (90+7) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade postigao pogodak za pobjedu rumunjskog sastava.

Jozo Šimunović igrao je čitav susret za Celtic.

Bartolec jedan od tragičara Kopenhagena

Karlo Bartolec, koji je ušao u igru u 81. minuti za FC Kopenhagen protiv Crvene zvezde, postao je jedan od tragičara svoje momčadi jer je promašio 11-erac u raspucavanju. Nakon 90 minuta uzvrata u Kopenhagenu bilo je 1:1, kao i u Beogradu, a kako nije bilo pogodaka ni u produžetku, o pobjedniku se odlučivalo izvođenjem 11-eraca. Nakon pet serija rezultat je bio 3:3, pa se nastavilo s izvođenjem po jedne serije. U šestoj seriji igrači obaju sastava bili su neprecizni, a igrač Crvene zvezde Simić promašio je i u sedmoj seriji te je Bartolec imao priliku kao sedmi izvođač u svojoj momčadi pogotkom odvesti svoju momčad dalje. Nažalost, on je prebacio vrata i raspucavanje se nastavilo. Na kraju je Crvena zvezda prošla dalje nakon čak 11 serija udaraca s bijele točke sa 7:6.

Hoće li Dinamo ove sezone igrati Ligu prvaka?

Ukupno glasova:

Robert Mudražija zbog ozljede koljena nije konkurirao za nastup u momčadi Kopenhagena.

APOEL izborio okršaje s Ajaxom

Napadač Antonio Jakoliš igrao je za ciparski APOEL od 82. minute u 2:0 (1:0) gostujućoj pobjedi kod azerbajdžanskog Qarabaga kojom je nadoknadio 1:2 poraz iz prvog susreta i plasirao se dalje s ukupnih 3:2. Veznjak Filip Ozobić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Qarabaga.

Branič Špiro Peričić odigrao je čitav susret za Maribor, koji je i u uzvratu, ovaj put u Norveškoj, izgubio od Rosenborga s 1:3 (1:0). Norveški je prvak tako prošao dalje s ukupnih 6:2.

Matej Mitrović ostao je na klupi Club Bruggea, koji je na gostovanju kod Dinama u Kijevu odigrao 3:3 (1:1) i tako obranio minimalnu pobjedu od 1:0 iz prvog susreta. Josip Pivarić zbog ozljede nije igrao za Dinamo.

Rusi iznenadili Porto

Veznjak Josip Mišić igrao je od 82. minute za PAOK, koji je na gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu izgubio s 2:3 i tako ispao s ukupnih 4:5.

Veliko iznenađenje dogodilo se i u Portu, gdje je ruski Krasnodar pobijedio domaćina sa 3:2 i tako nadoknadio poraz od 0:1 iz prvog dvoboja na svom terenu te zbog više pogodaka u gostima izbacio bivšeg dvostrukog prvaka Europe.

Play-off Lige prvaka:

PRVACI:

Dinamo Zagreb - Rosenborg
CFR Cluj - Slavia Prag
Young Boys - Crvena zvezda
APOEL - Ajax

NEPRVACI:

LASK Linz - Club Brugge
Olympiakos - Krasnodar

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX