Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokrenuta lavina

Uzbuna u Engleskoj: Dramatičan znak da Messi napušta Barcelonu

Engleske kladionice drastično su srezale koeficijente na okladu Messi napušta Barcelonu sljedećeg ljeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon informacije koja je prostrujala Europom da su čelnici Manchester Cityja i agenti koji zastupaju interese Lionela Messija u kontaktu te da „građani“ pripremaju „nemoralnu ponudu“, početkom nove godine omjeri na okladu da će Argentinac na ljeto napustiti Barcelonu dramatično su srezani.

Otkrivamo zašto je realno da će Barca prodati Messija ili Neymara

U samo nekoliko dana oklade u Engleskoj su pale s 33-1 na samo 5-1. Dakle, praktički ste do jučer mogli za jednu uloženu funtu ili euro zaraditi 33, a od danas samo pet. Kako su „bookmakeri“ velikih kladionica u pravilu najbolje informirani i obaviješteni, ovaj podatak govori da se nešto događa „iza kulisa“.

„Glasine da Manchester City priprema kolosalnu ponudu za Messija uzrokovale su slobodni pad tečaja oklada“, poručili su iz poznate kladionice Ladbrokes za engleske medije.

Manchester City je, prema pisanju nekih engleskih medija, spreman isplatiti Barceloni otkupnu klauzulu za Messija koja iznosi oko 250 milijuna eura, a navodno je i nadmašiti ako bude potrebno. Naravno, to bi bio novi transferni svjetski rekord koji bi za 3-4 puta nadmašio transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid 2009.

„Građanima“ novca nije problem. Arapski vlasnici Manchester Cityja nedavno su odobrili dokapitalizaciju kluba kineskim kapitalom kako bi ispunili uvjete UEFA-ina financijskog „fair-playa“. Investicijski fond China Media Capital kupio je 13 posto udjela u holdingu City Football Group, a u čijem su vlasništvu Manchester City, Melbourne City i New York City FC, za 375 milijuna eura.

Prilično je izvjesno da Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan namjerava najveći dio spomenutog novca investirati u dovođenje zvijezde Barcelone te trenutačnog trenera Bayerna Pepa Guardiole, za kojeg se spekulira da će na ljeto preuzeti menadžersko mjesto u klubu s Etihada, a kako je već vodio Messija dok je trenirao Barcelonu, dobro ga poznaje i ostao je s Argentincem u odličnim odnosima.

Ako se senzacionalni transfer dogodi, Messi bi u Manchester Cityju trebao zarađivati između 25 i 30 milijuna eura godišnje neto.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider