Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transferi

Čeka nas luda zima: Ovo su 'bombe' koje će zatresti Europu!

Toni Kroos navodno želi napustiti Real Madrid, a Robert Lewandowski mogao bi biti novo veliko pojačanje "kraljeva".

Zimski prijelazni rok mogao bi biti jedan od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Nekolicina velikih europskih klubova je u problemima i žele se hitno pojačati te neće štedjeti da bi spasili zonu.

Prva kupovina Liverpoola pod vodstvom Jürgena Kloppa mogao bi biti veznjak Crvene zvezde Marko Grujić, piše engleski Mirror. Transfer bi trebao biti zaključen u zimskom prijelaznom roku, a Grujić će s Marakane prijeći na Anfield na ljeto. Zvezda bi trebala dobiti odštetu od 6.8 milijuna eura. Mnogi stručnjaci 19-godišnjeg Grujića smatraju jednim od većih talenata Europe. Liverpool pokušava dovesti i Breela Embola, 18-godišnjeg iznimno potentnog napadača Basela i mlade švicarske reprezentacije. Embola traže i Everton, Manchester United i Arsenal.

Alex Teixeira prema Chelseaju

Chelsea je najviše zabrazdio, zbog čega je Josea Mourinho morao otići s klupe, pa gotovo panično traži nova lica koja bi ga u drugom dijelu sezone izvukla iz gabule.
Talijanski napadač Southamptona Graziano Pelle na meti je Chelseaja, piše Calcionews24. Chelsea traži robusnog napadača koji bi bio potpora Diegu Costi i Loicu Remyju. „Blueseri“ su zainteresirani i za Juana Iturbea, argentinskog krilnog napadača koji je na posudbi iz Rome u Watfordu. Cijena prava sitnica – oko 18 milijuna eura.

Jedan od glavnih Chelseajevih meta ipak je Alex Teixeira, sjajni Šahtarov ofenzivni veznjak. Procjenjuje se da trenutačna vrijedi 40 milijuna eura, ali kako Brazilac praktički iz tjedna u tjedan igra sve bolje, Rinat Ahmetov u siječnju bi mogao tražiti i više od 50 milijuna eura. Teixeira je ove sezone u 26 utakmica zabio 26 golova.

Ako netko od nabrojanih igrača dođe, netko će morati napustiti Stamford Bridge, a to će najvjerojatnije biti Oscar. Marginalizirani Brazilac mogao bi u Juventus. „Stara dama“ također na sve strane traži pojačanja. Na meti Juvea je i Sevilliin kreativni veznjak Ever Banega.

Arsenal želi pojačati svoju veznu liniju, a čini se da je izbor pao na veznjaka Borussije Monchengladbach, Granita Xhaku. Arsenalovi skauti pod povećalom su imali Rubena Nevesa i Williama Carvalha, no Arseneu Wengeru se više sviđa švicarski reprezentativac albanskih korijena.

Arsenal želi Javiera Hernandeza

Meksički napadač Javier Hernandez ponovno je u modi. Manchester United i Real Madrid olako su ga se riješili, a on je procvjetao u Bayer Leverkusenu i sada je ponovno pod povećalom velikih klubova. Čini se da Arsenal ima „pole position“.

Celtin veznjak Augusto Fernandez mogao bi prijeći u Atletico Madrid, koji traži zamjenu za teško ozlijeđenog Thiaga. Transfer bi mogao doseći 15 milijuna eura, ali situacije je komplicirana. Prava na pola ugovora ima i argentinski Velez.

Jedan od većih zimskih transfera mogao bi biti Belgijac Michy Batshuayi. Marseilleov napadač privlači brojne poglede, a čini se da je Tottenham najozbiljniji „prosac“. No, teško će ga dovesti već u zimu, Marseille će vjerojatnije pričekati ljeto i Europsko prvenstvo, kada bi Batshuayiju cijena mogla skočiti na četrdesetak milijuna eura.

Barcelona je navodno ozbiljno zagrizla za Paula Dybalu, no Juventus ga ne misli tek tako prepustiti Kataloncima. Juve ga je doveo iz Palerma za 27 milijuna eura i tražit će barem dvostruko više.

Kroos želi napustiti Madrid, a Lewandowski dolazi u Real

Toni Kroos nije zadovoljan u Real Madridu i traži način da napusti Santiago Bernabeu, pišu španjolski mediji. Glasina se brzo proširila Europom, a kao i obično najbrže su reagirali engleski velikani. Pola Premierlige želi njemačkog veznjaka, ali Florentino Perez je težak pregovarač i pitanje je želi li uopće pustiti Kroosa?

Perez je trenutačno zaokupljen drugim pitanjima, punom parom radi na realizaciji transfera Roberta Lewandowskog.

„Ne smijem ništa govoriti, bolje mi je da šutim“, prenosi madridski As simptomatični odgovor Lewandowskog na pitanje namjerava li napustiti Bayern, odnosno prijeći u Real.

Poljskog napadača želi i Manchester United koji mu je navodno ponudio astronomsku godišnju plaću od 18 milijuna eura. Zainteresiran je i Paris SG, ali čini se da je Real prva opcija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider