Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jesen iz snova

Ovako trpa preporođeni Chicharito: U mjesec i pol zabio više od cijelog Man Uniteda

Javier Hernandez, poznatiji kao Chicharito, u Bayer Leverkusenu igra u životnoj formi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pet godina bio je član Manchester Uniteda u kojem je prošao sve. Od uloge velike napadačke nade, do 'jokera' i nasljednika Ole Gunnar Solskjaera pa do otpatka. Četiri godine mučio se Javier Hernandez na Old Traffordu i onda neočekivano obukao dres Real Madrida. Ali, bila je to tek posudba i nastavak statusa velikog upitnika.

I onda se dogodio veliki obrat. Posljednjeg dana prošlog ljetnog prijelaznog roka Chicharito je potpisao za Bayer Leverkusen. U sljedećih mjesec dana zabio je prvijenac u novom dresu i u Bundesligi i u Ligi prvaka, a do danas je za 'apotekare' zabio čak 17 pogodaka u svim natjecanjima u svega tri i pol mjeseca.

U posljednjih nešto više od mjesec dana forma mu je posebno porasla. U 11 utakmica zabio je čak 13 pogodaka. Za usporedbu, u isto toliko utakmica cijeli je Manchester United zabio samo 11 golova. Prodali su Meksikanca za 10-ak milijuna eura, a za 50 kupili Francuza Martiala koji bi se trebao početi isplaćivati u godinama ispred nas.

27-godišnji Chicharito trenutno uživa. Karijera mu je oživila. Pet golova u Ligi prvaka, dva u njemačkom kupu i 11 u Bundesligi već su sad jamac možda i najbolje sezone u karijeri. Kruna sjajne jeseni bio je hat-trick u razbijanju Borussije (M) 5:0 prošlog vikenda.

I sve to dok se njegov bivši klub muči s golovima. United nije pobijedio već pet utakmica u nizu, ispao je iz Lige prvaka već u skupini, a kritike na sterilnu igru su se razbuktale. Bi li Meksikanac bio lijek za ovu situaciju teško je sada reći, jer očito mu nije išlo u Manchesteru. Za njega je najvažnije da je okrenuo novu stranicu u svojoj karijeri i napokon pogodio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider