Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontranapad s Poljuda

Žestoki Hajdukov odgovor: Nabrojili sve grijehe Zorana Vulića

Sportski direktor nije mogao prešutjeti izjave bivšeg trenera nakon otkaza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Vulić je, nakon što mu je Hajduk uručio otkaz, imao nekoliko medijskih istupa u kojima se obrušio na čelnike kluba s Poljuda.

Sportski direktor Saša Bjelanović na predstavljanju novog trenera Siniše Oreščanina nije htio posebno naširoko razglabati o razlozima Vulićeve smjene. Međutim, ipak je odlučio reagirati, ponukan Vulićevim izjavama.

"Teren je zadnje o čemu je brinuo"

"Gospodina Zorana Vulića prije nešto manje od tri mjeseca u najboljoj se namjeri promoviralo u novog trenera Hajduka. Smatrali smo da svojim znanjem i iskustvom može pomoći momčadi, ali i Klubu u situaciji u kojoj se našao u tom trenutku. U samoj najavi njegova dolaska rekao je da je koncentriran isključivo na teren, a na kraju je ispalo da je to bilo zadnje o čemu se zapravo brinuo, što i nije čudno jer je od prvog dana bio previše opterećen borbama s imaginarnim neprijateljima. Izjave o nepostojanju podrške od prvog su dana više nego neutemeljene jer upravo se na moje inzistiranje njega ustoličilo kao trenera. Zar ne bi bilo kontradiktorno da sam ga ja doveo i opstruirao u istom trenutku?" pita se Bjelanović:

"Želi sebe prikazati kao žrtvu"

"Žao mi je da gospodin Vulić, koji je mnogo puta spomenuo da mu je Hajduk na prvom mjestu, zbog osobne taštine nije u mogućnosti kontrolirati samog sebe. Ovakvim izjavama koje nemaju veze s istinom dodatno potpaljuje ionako negativnu atmosferu izravno time utječući na igrače koji su spomenuti , ali i svoje kolege trenere koji ga nasljeđuju. Tu nema niti malo kolegijalnosti. Njegova je namjera prikazati sebe kao žrtvu od prvog dana dolaska u Hajduk i iznositi konstruirane neistine da bi u javnosti prikupio nekakve poene u situaciji kada bi svojim primjerom, kao dijete Kluba, trebao smirivati situaciju."

U protekla dva i pol mjeseca Vulić je imao i nekoliko ne sasvim odmjerenih izjava na konferencijama za medije.

"Mnogo je puta upozoravan zbog svojih istupa i stvaranja sukoba na brojnim konferencijama za medije. Toleriralo mu se u nadi da će neke stvari popraviti, ali i u nadi da će upravo teren i rezultati pokazati da zaslužuje biti na klupi Hajduka."

"Nije se udostojio ni popričati s trenerima iz Akademije"

Javna je tajna da mu od početka nije baš najbolje sjela činjenica što su u Akademiji Hajduka na vodećim pozicijama treneri koji su zanat ispekli u Dinamu.

"Blatio je osobe i trenere iz Akademije koje odgovorno i profesionalno rade svoj posao za dobrobit Hajduka. Nije se udostojio ni popričati s njima od prvog dana, nego se postavio svisoka i dijelio lekcije o upravljanju, a okolo je istodobno kritizirao rad Uprave, struke i Akademije. Želio je pokazati da je iznad svih, što u praksi, naravno, nije bilo moguće, a znamo i svi da u Klubu postoji hijerarhija upravljanja i donošenja odluka. Iznošenje teorija zavjere, dodatno potpirivanje atmosfere u ovoj situaciji i gledanje 'tko je odakle' najviše šteti Hajduku, a posebno sam tužan jer dolazi od ljudi koji se zaklinju u ljubav prema Klubu. Nije korektno s njegove strane da je istodobno hvalio rad i način upravljanja u drugim klubovima, a s druge strane prozivati ljude u Klubu samo zbog toga što dolaze iz drugih gradova", naglasio je Bjelanović, koji se i sam posuo pepelom:

Bjelanović inzistirao na njegovu dovođenju

"Za razliku od gospodina Vulića, znam prepoznati i priznati svoju grešku, a u ovom slučaju greška je to što sam inzistirao na njegovu dovođenju jer očito je da nisam bio do kraja upoznat s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama. Ne želim daljnju polemiku s njim u javnosti. Želim mu, bez obzira na njegove istupe, sreću i uspjeh u daljnjoj karijeri i pronalasku novog kluba. On kao bivši legendarni igrač i trener Kluba to itekako zaslužuje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider