Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lovi se Europa

Hajduk predstavio novog trenera: "Ne bih komentirao opasku da sam dinamovac"

Na Poljudu je održana press-konferencija na kojoj je predstavljen novi trener Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Jasmin Huljaj i sportski direktor Saša Bjelanović na Poljudu su predstavili novog trenera Hajduka Sinišu Oreščanina koji je potpisao ugovor na dvije godine i od kojeg očekuju da, kako je na press-konferenciji rekao predsjednik Huljaj, "bude dugoročno rješenje".

"Odluku smo donijeli zajedno sportski direktor i ja. Čestitam našem novom treneru Oreščaninu, a istodobno se i zahvaliti našem bivšem treneru Vuliću na svemu što je dao. Analizirali smo i došli do toga ne idemo u smjeru koji želimo", zajednička je poruka Huljaja i Bjelanovića.

Huljaj: Ja odgovorno radim svoj posao

Je li raskid s Vulićem završen i koliko vi smatrate da ste vi krivi za ovaj neuspjeh?

"Raskid suradnje je gotova stvar, poštuje se dogovor. Naravno da imamo odgovornost i Saša i ja i baš zbog toga smo se i odlučili na ovaj potez jer nam je svima jasno da se promjena nije dogodila i da se nije dogodio zaokret", rekao je Huljaj.

Gospodine Huljaj, promijenili ste dva trenera i doveli trećega. To nisu dobre reference uoči izbora za članove Nadzornog odbora.

"Ja odgovorno radim svoj posao, a pred članove Nadzornog odbora ću iznijeti svoj plan i ideju za napredak kluba na financijskom i sportskom planu."

Bjelanović: Neke situacije su sad došle na naplatu

Sportskom direktoru Bjelanoviću ovo je već treći trener ove sezone.

"Normalno da ne bježimo od odgovornosti jer upravo nas je odgovornost i primorala da napravimo ovo. Svjesni smo da situacija nije idealna, ali ja sam uvjerenja da Hajduk apsolutno ne zaslužuje ovu poziciju i da Hajduk to ne zaslužuje. Na njima je da to pokažu i taj prkos i inat, da vrijede više."

Novo pitanje za Bjelanovića bilo je bi li bilo fer reći da je sve ovo posljedica loše pripreme sezone. Rekli ste da ste imali plan, ali taj plan se promijenio.

"Cijela ova sezona je kulminirala nekim situacijama koje su sad došle na naplatu. Ono što je najvažnije je da sami igrači, oni su mladi momci, ta negativnost se prebila preko njihovih leđa. Klub je bio u jednoj situaciji gdje puno toga nije bilo definirano, ali eto, sad su stvari krenule bolje, pokušavamo stvoriti sustav da mojim nasljednicima jednog dana bude lakše."

Novoizabrani trener Oreščanin se onda suočio s pitanjima splitskih novinara.

Koliko je otežavajuća okolnost to što ste dinamovac?

"U ove dvije godine sam se saživio s ovim klubom i općenito, ne bih komentirao tu opasku. Profesionalac sam koji svoj posao radi vrlo savjesno i nadam se da će ovo sve ispasti kako je zamišljeno."

Je li funkcionirao vaš odnos s trenerom Vulićem?

"Kavu nismo pili, ali ja sam bio otvoren za suradnju. Nismo direktno komunicirali nego preko team menadžera. Ne mogu ja dok sam bio u B momčadi govoriti o taktici."

Je li vas trener Vulić konzultirao?

"Sve stvari koje su mene pitali sam mu ja rekao. Komunikacija je bila takva da smo ispunjavali sve što je A momčad činila."

Koga ćete iz druge momčadi prebaciti u prvu?

"Trening mi je tek poslije press-konferencije, prvo ću se spustiti u svlačionicu i upoznati igrače prvenstveno kao ljude, da vidim što se događa. Morate mi dati malo vremena za te konkretnije odgovore."

Što ćete napraviti da prodrmate momčad uoči utakmica koje slijede?

"Moja prva zadaća je podići samopouzdanje momčadi. Na koji način, vidjet ćemo. Uvjeren sam da ljudi nisu stijene, moram imati razgovor s njima konkretan i nogometno i van nogometno, to mi može pomoći. Oni mogu bolje i mislim da su na bazi HNL-a dobra ekipa koja zaslužuje malo bolje. Što je to što njih sputava, to ću tek uvidjeti. Ja sam čovjek koji prvenstveno vjeruje u trening i proces, tu se puno može unaprijediti i igra i igrač, a sve drugo su priče za malu djecu."

Osjećate li pritisak i tremu pred prvu utakmicu?

"Dosta brzo se sve ovo dogodilo da nisam ni imao vremena osjetiti pritisak. Dosta godina radim ovaj posao i vjerojatno to dolazi samo sa sobom, ali puno mi je značilo i ovo vrijeme u drugoj momčadi Hajduka."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider