Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presudio mu Belupo

Hajduk smijenio Zorana Vulića i odmah imenovao novog trenera!

Siniša Oreščanin novi je trener Hajduka. Vulić odlazi nakon što nije uspio podići momčad u proteklom periodu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Vulić je bivši, a novi je trener HajdukaSiniša Oreščanin, koji je posljednje dvije godine vodio drugu momčad Hajduka.

Vuliću je presudio nedjeljni remi sa Slaven Belupom na Poljudu, u utakmici u kojoj je Hajduk izgledao prilično loše i na kraju je spašavao i taj jedan bod.

"Hajduk se zahvaljuje gospodinu Vuliću na svemu učinjenom za Hajduk, želimo mu puno sreće, zdravlja i sportskog uspjeha u budućnosti", poručio je Hajduk na svojoj službenoj stranici.

Početkom rujna Vulić je stigao kao nasljednik Željka Kopića, koji u prvih šest kola nije uspio ostvariti nijednu pobjedu i koji je izgubio kontrolu nad svlačionicom. Vulić je krenuo s dvije pobjede, protiv Rudeša i Istre 1961, ali od tog trijumfa u Puli 23. rujna do danas uspio je pobijediti u samo jednoj od sedam prvenstvenih utakmica koje su uslijedile.

Vulićev mandat: Loša igra, loši rezultati, loše izjave i potezi

U ovom mandatu trener Vulić vodio je 11 prvenstvenih i Kup utakmica, pri tom je ostvario pet pobjeda, četiri remija i dva poraza. Sveukupno je trener Vulić kao trener Bijelih vodio 167 utakmica te upisao 106 pobjeda, 30 remija i 31 poraz.

Kad se uz tako nezadovoljavajuće rezultate u HNL-u nadoveže i očajna igra kakvu je Hajduk uglavnom prezentirao u protekla dva i pol mjeseca, onda se otkaz Vuliću nametnuo kao logično rješenje. Bilo je tu i lutanja s kapetanskom trakom koju je prvo oduzeo Juranoviću i dao Caktašu pa onda oduzeo Caktašu i vratio Juranoviću. Također, i nes(p)retnih izjava na press-konferencijama, što je sve skupa kumovalo otkazu.

Oreščanin debitira u subotu protiv Rudeša

Iduću utakmicu Hajduk igra u subotu u 17:30 protiv Rudeša na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Bit će to prva utakmica za 46-godišnjeg Oreščanina koji slovi kao moderan trener i kojeg je dio ljudi u Hajduku zagovarao prije dva i pol mjeseca kad se tražio Kopićev nasljednik. U cijeloj svojoj trenerskoj karijeri radio je s mladima, a Hajduk će mu biti prva seniorska momčad koju će voditi.

Nedavno je gostovao u podcastu h+ u organizaciji Nogometplusa te u podužem intervjuu pričao o svojim nogometnim idejama i razmišljanjima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider