Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofalan učinak

Novi posrtaj Hajduka: Na Poljudu spašavali bod protiv Slavena

Splićani su nakon 15 kola na mizerne tri prvenstvene pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 15. kolu HNL-a Hajduk i Slaven Belupo su na Poljudu odigrali 2:2, nakon što su gosti dva puta vodili.

U još jednoj utakmici bez gledatelja (treća od četiri utakmice suspenzije koju su dobili zbog divljanja na derbiju s Dinamom) Splićani nisu uspjeli spojiti dvije prvenstvene pobjede. Prije reprezentativne stanke u istom su ozračju svladali Inter Zaprešić, ali Koprivničanci su se pokazali kao puno tvrđi orah i zasluženo nose bod u gostima.

Zoran Vulić došao je prije dva mjeseca, ali od tada do danas nikakvog pomaka u igri nema, a njegove tri pobjede u devet utakmica teško da će zadovoljiti navijače Hajduka, s obzirom da je nakon katastrofalnog ulaska u sezonu svaki prosuti bod izrazito skup.

Što se zbivanja na terenu tiče, Farmaceuti su poveli u 34. minuti preko Brazilca Mateusa, ali do kraja poluvremena Hajduka je uspio izjednačiti - strijelac je u 44. minuti bio Ahmed Said Said.

Sredinom drugog dijela, u 65. minuti, Bruno Bogojević postiže novi zgoditak za goste čije je vodstvo ponovno kratko trajalo, tek devet minuta, prije nego li je Brazilac Jairo poravnao i, kako se pokazalo, postavio konačan rezultat.

Bliže ispadanju nego Europi

Hajduk je propustio priliku osjetnije smanjiti bodovni zaostatak za Goricom koja je u subotu kod kuće poražena od Istre 1961. Splićani sada zaostaju 10 bodova za četvrtim mjestom koje će donijeti plasman u kvalifikacije Europske lige ukoliko Kup osvoji netko od tri prvoplasirana kluba iz HNL-a. I dok je Europa sve dalje, samo pet bodova dijeli Hajduk od devete pozicije koja vodi u razigravanje za prvoligaški status.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider