Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno velikana

Ždrijeb Lige prvaka: Moguća spektakularna ''skupina smrti'' kakva još nije viđena

Svečani ždrijeb grupne faze Lige prvaka bit će održan danas u 18 sati, u impozantnom prostoru Grimaldi Foruma u Monte Carlu.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Crvena zvezda, Benfica i PSV posljednja su tri kluba koja su izborila grupnu fazu Lige prvaka. Pritom je najveće iznenađenje napravila Zvezda koja je u Salzburgu nadoknadila dva gola zaostatka u samo dvije minute.

Ždrijeb je zakazan za 18 sati u Grimaldi Forumu u Monte Carlu, a na toj svečanosti bit će proglašeni i najbolji nogometaši Europe i Lige prvaka za prošlu sezonu.

Direktan plasman u elitno natjecanje Starog kontinenta osiguralo je 26 klubova, dok je preostalih šest stiglo kroz kvalifikacije. Nažalost, niti ove sezone Hrvatska neće imati predstavnika u Ligi prvaka nakon što je Dinamo zapeo u završnoj rundi kvalifikacija pa će europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

Klubovi će uoči ždrijeba biti podijeljeni u četiri jakosne skupine, a ždrijebat će se osam skupina po četiri kluba. U skupinama ne mogu igrati dva kluba iz iste zemlje.

U prvoj jakosnoj skupini su branitelj naslova prvaka Europe Real Madrid, pobjednik Europske lige Atletico Madrid te još šest prvaka država s najjačim nacionalnim koeficijentom: Bayern, Barcelona, Juventus, PSG, Manchester City i Lokomotiv Moskva.

U drugoj skupini su Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Šahtar, Napoli, Tottenham, Roma i Benfica, dok je viceprvak Europe Liverpool završio u trećoj jakosnoj skupini i tako potencijalno možemo dobiti ''skupinu smrti'' kakva još nije viđena.

S obzirom na to da je jedan Inter u četvrtoj jakosnoj grupi, teoretski može biti izvučena skupina Real Madrid ili Barcelona, Borussia Dortmund, Liverpool i Inter. Također, možemo dobiti i grupu s Realom ili Barcelonom, Manchester Unitedom, Lyonom i Interom. Moguća je i grupa Bayern, Benfica ili Porto, Liverpool, Inter.

Natjecanja po skupinama počinju 18. i 19. rujna, a finale je ove sezone u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Jakosne skupine Lige prvaka za sezonu 2018./19.:

1. pot

Real Madrid
Atletico Madrid
Bayern
Barcelona
Juventus
PSG
Manchester City
Lokomotiv Moskva

2. pot

Borussia Dortmund
Porto
Manchester United
Šahtar
Napoli
Tottenham
Roma
Benfica

3. pot

Liverpool
Lyon
Monaco
Ajax
CSKA Moskva
Schalke
PSV
Valencia

4. pot

Viktoria Plzen
Club Brugge
Galatasaray
Young Boys
Internazionale Milano
Hoffenheim
Crvena zvezda
AEK Athens

Gledaj utakmice na programima Planet sport, na Vip i B.net TV-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider