Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo su čekali 26 godina

Totalni kaos u Salzburgu: Navijači Crvene zvezde masovno ušli u teren, napokon i oni u Ligi prvaka

Bila je ovo povijesna noć za navijače Crvene zvezde koji ovo čekaju još od osvajanja naslova Kupa prvaka u Bariju.

Navijači Crvene zvezde utrčali u teren (Screenshot)

Bivši prvak Europe Crvena zvezda po prvi se put u svojoj povijesti plasirala u Ligu prvaka kao jedini klub iz nekadašnje ''velike četvorke'' bivše države kojem to baš nikad nije uspjelo.

Najslavniji dani beogradskog kluba bili su taman u godinama prije pokretanja Lige prvaka. Prije 27 godina su u Bariju osvojili naslov Kupa prvaka, a godinu dana kasnije umalo došli do novog finala.

Srpski prvak šokirao je favorita u Salzburgu s dva gola u dvije minute čime je došao do izjednačenja (2:2) i rezultata koji ih je nakon 0:0 iz prve utakmice odveo u nogometnu elitu.

Nevjerojatan crni niz Salzburga

Domaćin je bio bolji, vodio, promašivao nevjerojatne prilike, ali na kraju u nevjerojatnom raspletu opet neće vidjeti toliko željenu Ligu prvaka. Otkad ih je Red Bull preuzeo, klub iz Salzburga je osvojio čak devet naslova prvaka u posljednjih 12 sezona, ali niti jednom nije uspio ući u europsku elitu.

Prokletstvu Red Bulla sada se smije onaj dio Salzburga koji nikad nije prihvatio mijenjanje imena voljene Austrije Salzburg, čiji su navijači osnovali novi klub i igraju u nižim ligama.

Navijači Crvene zvezde okupirali su jučer Mozartov grad. Oko 10 tisuća njihovih navijača napravilo je domaćinsku atmosferu za goste, a na kraju su masovno utrčali na teren i u slavlju svoje igrače skinuli do gola.

Zvezdu čeka nova kazna UEFA-e

Zvezdu zbog toga čeka nova teška kazna UEFA-e. Podsjetimo, zbog ispada navijača prvu su utakmicu igrali pred praznim tribinama. U Salzburgu su pak imali koreografiju na kojoj ubijaju bika koji predstavlja domaći klub. Zbog svega toga mogli bi zakoračiti u toliko željenu Ligu prvaka pred praznim gledalištem.

U Beogradu su pak nakon najvećeg uspjeha kluba u posljednjih 26 godina mnogi navijači izašli na ulice gdje se slavilo dugo u noć.

Gledaj utakmice na programima Planet sport, na Vip i B.net TV-u!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider