Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva imena...

Zastrašujuće moćan Brazil: Neymar novi (stalni) kapetan, lako riješili SAD

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Brazilci su započeli novu eru.

Reprezentacija Brazila (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok se Europljani bave Ligom nacija, reprezentacije s američkih kontinenata sinoć su igrale prijateljske utakmice.

Najzanimljiviji je bio dvoboj SAD - Brazil koji se igrao u East Rutherfordu, gdje su gosti slavili s 2:0.

Bila je to prva utakmica za Selecao nakon poraza od Belgije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Kao najveću novost treba izdvojiti to da je izbornik Tite uoči susreta imenovao Neymara novim stalnim kapetanom brazilske reprezentacije.

Po drugi put se to dogodilo. Kad je prvi put Neymar imenovan kapetanom, on je odbio traku kazavši da se ne može nositi s tolikom odgovornošću pa je Tite za vrijeme Svjetskog prvenstva imao neobičnu praksu, ulazeći u svaku utakmicu s drugim kapetanom.

"Sad sam kapetansku traku prihvatio jer sam svjestan da će mi ta odgovornost zapravo dobro doći", izjavio je Neymar koji je sinoć za Brazilce postigao drugi pogodak, realiziravši jedanaesterac u 43. minuti.

Prije toga je, u 11., Roberto Firmino zabio na asistenciju Douglasa Coste.

Inače, postava Brazila bila je spektakularna. Na golu Alisson, u obrani Fabinho, Marquinhos, Thiago Silva i Filipe Luis, u veznom redu Casemiro, Fred i Coutinho, na krilima Douglas Costa i Neymar te u napadu Firmino.

U nastavku su ušli Willian i Richarlison dok je Alex Sandro iz Juventusa cijelu utakmicu odgledao s klupe, a za ovu reprezentativnu akciju nisu niti pozvani Marcelo, Gabriel Jesus, Fernandinho... Nema što, Brazil je silno moćan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider