Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi oko novca

Zabranjen štrajk profesionalnim nogometašima u Španjolskoj

Španjolski Visoki sud u četvrtak je zabranio najavljeni štrajk Udruge profesionalnih nogometaša (AFE), koji je zaprijetio odigravanju završnice prve i druge lige,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon žalbe Udruge profesionalnih klubova (LFP), AFE je najavio štrajk kojim bi u pitanje došlo odigravanje posljednja dva kola u Primeri nezadovoljan novim obvezujućim zakonom donesenim prošlog mjeseca kojim se mijenja regulacija prodaja televizijskih prava od sezone 2016/17.

Tako bi od sezone 2016/17. postojao kolektivni ugovor oko prodaje TV prava za razliku od sadašnjeg sustava prema kojemu svaki klub može pregovarati zasebno. Ta promjena donesena je kako bi se ravnomjernije podijelio novac od TV prava, umjesto dosadašnjeg sustava koji je favorizirao najuspješnije i najbogatije klubove Barcelonu i Real Madrid.

AFE podržava ideju kolektivnog ugovora, ali je nezadovoljan prijedlogom raspodjele novca.

Usprkos ovoj odluci Visokog suda, odigravanje završnice španjolskog prvenstva još uvijek je neizvjesno, jer je Španjolski nogometni savez (RFEF) stao na stranu AFE-a i zaprijetio kako će u subotu suspendirati natjecanje "do daljnjega".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider