Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na Camp Nouu

Izvanredni izbori u Barceloni, Xavi 'oprao' Messija: Tajni sastanak u Londonu!

Camp Nou pogodili su tektonski poremećaji nakon što su u javnost procurili detalji sukoba između najveće zvijezde kluba Lionela Messija i trenera Luisa Enriquea.

Ono o čemu pišemo već tjednima, ovih dana izlazi na vidjelo. Odavno se već moglo vidjeti da nešto ne štima na relaciji Luis EnriqueLionel Messi, trener – najbolji igrač Barcelone. Kad su Messi i Neymar otišli na produženi blagdanski odmor u Južnu Ameriku, zdravom logikom moglo se zaključiti da će Camp Nou pogoditi teži zemljotres ako Barcelona izgubi u San Sebastianu.

Pozadina sukoba u Barci: Pobješnjeli Messi signalizirao gdje prelazi!?

Oglasio se Luis Enrique: Njegova strana priče oko situacije s Messijem

Dvolični katalonski mediji tada su odobravali potez klupskog vodstva, kao obojica trebaju odmor, ali bilo je vidljivo iz zrakoplova da je Enrique morao a ne želio blagosloviti tu odluku. Samo bi čovjek upitne inteligencije pustio dvojicu najboljih igrača na produženi odmor u trenutku kada ga očekuje možda i ključna utakmica trenerske karijere.

Xavi nesvjesno 'oprao' Messija

Barcelona neće propasti zbog poraza na Anoeti, Messi i Nemyar također, ali to se ne može reći za Enriquea, zbog tog poraza stolica mu se opasno zatresla. Enrique je bio u teškoj situaciji, ako postavi Messija i Neymara od prve minute nakon što se vrate s odmora tridesetak sati prije utakmice, do kraja će srušiti ionako narušeni autoritet. I tko kaže da rezultat opet ne bi bio isti? Onda bi svi rekli zašto ih je stavljao kad je znao da nisu spremni. Ili da su se, ne daj Bože, ozlijedili, katalonski mediji opet bi mu „krv popili“. Odlučio je riskirati, pokazati da ima petlju, ostavio ih je na klupi računajući da će na taj način motivirati ostatak momčadi. No, na Enriqueovu žalost, nije upalilo.

La Cadena Cope prva je lansirala glasinu o žestokom verbalnom sukobu Messija i Enriquea nakon utakmice u svlačionici, a Messi se sutradan nije pojavio na trening s providnim objašnjenjem, kao imao je želučanih problema. No, nije bilo baš tako gadno kad se mogao zabavljati na Instagramu gdje je iznenada postao pratitelj nogometnog kluba Chelsea i nekih njegovih igrača. Osim toga, zanimljivo je što je na tu temu nekoliko dana prije izjavio Xavi Hernandez koji u tom trenutku nije mogao znati što će se dogoditi nekoliko dana kasnije: „Gastroenteritis u nogometu zvuči kao loša isprika. Popij tabletu i igraj“, izjavio je senator Barcelone koji bi tu izjavu sada vrlo rado povukao.

Raspad Barce nakon poraza u Madridu 

Kako god, Messijev sukob s trenerom sjajno se uklopio u već višemjesečne spekulacije o Argnetinčevu odlasku s Camp Noua.
Lavina se nezaustavljivo zakotrljala tako da više ništa nije mogao napraviti ni moćni Barcelonin PR stroj koji preko svojih „kućnih biltena“, najvećih katalonskih medija, vješto „sakriva i pere prljavo rublje iz Barcine svlačionice“. Na današnjoj press-konferenciji Enrique nije izravno napao Messija, ali između redova sve se jasno moglo iščitati. Ne treba biti previše pronicljiv što je želio a nije smio baš izravno reći.

Možda je najzanimljivija Enriqueovo otkriće kada su za Barcelonu kola krenula nizbrdo.
„Poraz od Real Madrida na Santiago Bernabeuu bio je udarac koji je snažno pogodio momčad i stručni stožer“, priznao je Enrique. Od tog trenutka na vidjelo su izašli svi problemi Barcelone.
Ima i onih koji tvrde da je cijela priča oko Messija dobro poznata strategija Barcelone pred prodaju najvećih zvijezda. Možda, tko zna, ima argumenata. Ako pogledamo u povijest, Barcelona je gotovo sve svoje najbolje igrače prodala u jednom trenutku karijere. Lista je podugačka, od Luis Suáreza, naravno Miramontesa, Maradone, Schustera, Laudrupa, Figa, Ronalda, Rivalda pa do Ronaldinha. I uvijek je špranca bila ista, sukob na relaciji igrač – trener - klub.

Sastanak s Romanom Abramovičem, izbori za predsjednika Barcelone na kraju sezone

Sukob je uvijek bio potreban da bi se amortizirao bijes navijača. Vrijeme će pokazati je li sve ovo svojevrsna priprema terena za prodaju Messija, ali jasno je da Josep Maria Bartomeu ne može prodati Argentinca dok je ovaj još omiljen kod većina navijača Barcelone. Bartomeu je danas na izvanrednoj pressici "urbi et orbi" najavio predsjedničke izbore na kraju sezone, iako je nedavno rekao da će pričekati kraj mandata 2016. Kriza ga je očito natjerala na izvanredne izbore. Bartomeu bi sam sebi zabio nož u leđa ako bi prodao Messija kontra mišljenja navijača.

Teren se mora dobro pripremati, a svjedoci smo da se klatno polako pomiče na stranu prodaje. Sve je više navijača Barcelone koji misle da je Messi pretjerao, da je postao nepodnošljivo ohol i bahat, znate onu otrcanu, nitko nije veći od kluba, te da je stiglo vrijeme za prodaju. Treba ga prodati dok se još može uzeti veliki novac, ukratko je konstatacija zagovaratelja prodaje. Nije naodmet spomenuti niti da je Messijeva supruga sve češće u Londonu kod najbolje prijateljice, Fabregasove djevojke.

Kad se sve navedeno uzme u obzir, onda se ozbiljno moraju uzeti u obzir glasine da se Messijev otac u jeku najveće krize u Barceloni potajno našao u Londonu s Romanom Abramovičem. Vijest je lansirala stanica „RAC 1“. Ako je informacija točna, ljeto će biti iznimno zanimljivo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider