Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos na Camp Nouu

Pozadina sukoba u Barci: Pobješnjeli Messi signalizirao gdje prelazi!?

Lionel Messi ispričao se preko društvenih mreža za jučerašnji nedolazak na trening nakon nedjeljnog poraza Barcelone u San Sebastianu koji je izazvao veliku buru na Camp Nouu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi je izostanak s trening, koji su mnogi protumačili kao više nego jasnu poruku treneru Luisu Enriqueu, objasnio problemima s gastroenteritisom, što je bilo i službeno objašnjenje kluba. Čini se jeftinom izlikom.

Barcelona puca po šavovima: Žestoka svađa Messija i Enriquea

„Ne bi mi se dalo trenirati na Božić… Treninge nikad ne propuštam, ali ovo je bilo izvan moje kontrole. Želim djeci da im se ispune snovi“, napisao je Messi s porukom djeci koja su gledala trening. Iskreno ili ne, simptomatično je da nije posjetio klupsku bolnicu, što mu je običaj u ovakvim prilikama. Španjolski mediji raspisali su se o sukobu Messija i Enriquea, a ulje na vatru bio je iznenadni otkaz sportskom direktoru Andoniju Zubizarreti te ostavka njegova prvog pomoćnika Carlesa Puyola.

Sukob Messija i Enriquea

Nema sumnje kako je Barcelona u krizi, kako rezultatskoj tako i upravljačkoj, i to nitko ne može sakriti. Zapravo, kriza s manjim i većim intervalima sukoba traje već duže vrijeme, godinu ili dvije. Očito je da je nešto trulo na dvoru Josepa Marije Bartomeua. Međuljudski odnosi na Camp Nouu nisu na razini renomea kluba. Već cijela Španjolska bruji o tomu kako se Messi i Enrique ne vole pa čak i ne podnose. Latentni sukob između njih dvojice mogao se nazrijeti kroz čitavu jesen, a izbio je na površinu krajem godine. Iz zrakoplova je bilo vidljivo da Enrique nije dobro primio naredbu klupske vrhuške da Messija i Neymara pusti na produženi blagdanski odmor u Južnu Ameriku.

Na kraju se dvojicu priključio i Dani Alves. Enrique je nevješto i nemušto hinio da nema problema, a dvolični katalonski mediji branili su odluku kluba, kao zaslužili su odmor. Ako ste čitali naše tekstove, već tada smo zaključili da se mogu očekivati veliki problemi ako Barcelona izgubi na Anoeti. Lako se moglo zaključiti kako se zapravo Enrique osjeća kada mu dvojica najboljih igrača planduju dok njega očekuje možda i ključna utakmica u trenerskoj karijeri na klupi Barcelone.

Messi signalizirao gdje bi mogao prijeći?

Za Enrique je ulog na Anoeti bio golem, ali odlučio je pokazati zube čelnicima kluba i najboljem igraču: ako idu na odmor i vraćaju se tek tridesetak sati prije utakmice, kako mogu igrati u prvoj momčadi? Enrique je u San Sebastianu pokušao sačuvati kredibilitet i ono malo što je ostalo od njegova autoriteta. Preuzeo je veliki rizik i ostavio Messija, Neymara i Alvesa na klupi. Očekivao je da će taj njegov potez motivirati ostatak momčad, no izostala je njihova reakcija, povjerenje su vratili s blijedom i anemičnom igrom.

Enrique je morao priznati poraz, u nastavku igre uveo je uvrijeđene, neki će reći i ohole zvijezde, no nije pomoglo. Nakon utakmice navodno je došlo do žestoke svađe između trenera i najveće zvijezde kluba. Messi je navodno pobjesnio u svlačionici, otvoreno je prigovorio treneru da ne poštuje glavne igrače kluba, a sutradan se nije pojavio na treningu. Pametnom dosta. I da to ne bi bio kraj spekulacija i intriga u Barceloni, opet se pobrinuo slavni Argentinac. Je li slučajno da je istog dana, valjda grčeći se od bolova u želucu, da budemo sarkastični, na Instagramu postao pratitelj Chelseaja i nekolicine njegovih igrača, među ostalim Luisa Filipea i Thibauta Courtoisa, bivših igrača Atletico Madrida? Vrijeme će pokazati tko će izgorjeti u igri za prijestolje na Camp Nouu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider