Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova afera na Camp Nou

Barcelona puca po šavovima: Žestoka svađa Messija i Enriquea

Glasine o žestokoj svađi Lionela Messija i Luisa Enriquea nakon poraza u San Sebastianu poprimile su neslućene proporcije nakon što se Argentinac nije pojavio na današnjem treningu Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Službeno objašnjenje je problemi s gastroenteritisom, tu izliku Barcelona uvijek poteže u sličnim situacijama, a neslužbeno se i dalje spekulira o svađi najveće zvijezde i trenera Barcelone. Navodno je bilo prilično burno u svlačionici Barcelone.
Messi je zamjerio Enriqueu što ga je postavio na klupu. Smatra da je time pokazao manjak respekta prema njemu, ali i ostalim vedetama Barce koje su početak utakmice gledale s klupe, prije svih Neymar, Pique i Dani Alves.

VIDEO Evo zašto gnjevni navijači Barce nazivaju Ronalda 'penaldo'!

VIDEO Kakav dan u Primeri: Nakon Reala poražena i Barcelona

Priču je lansirala La Cadena Cope i treba je uzeti s rezervom. Ista stanica je prije nekoliko godina plasirala priču o Messijevu navodnom uzimanju dopinga, a izvor im je navodno bio netko iz Real Madrida. Barcelone je reagirala tužbom. Messi je ušao u igru na Anoeti, ali nije promijenio ishod utakmice. Nije prvi put da Messi ne dolazi na trening nakon poraza Barcelone. Događalo se to i kada je trener bio Pep Guardiola, ali doista se čini kako su odnosi između Messija i Enriquea prilično napeti. To se moglo i prije zaključiti po nekim Argentinčevim nervoznim reakcijama tijekom utakmica. Puno se pisalo o ne tako davnom Messijevu odbijanju da izađe igre. U Barceloni su sve demantirali, ali sumnja je ostala.

Messi se prema nekim tumačenjima ne slaže s Enriqueovim viđenjem Barcelonine igre, a ni svojom ulogom u momčadi. Zna se da Messi najviše voli igrati na mjestu centralnog napadača, u klasičnom Barcinom napadačkom trozupcu. Zlatan Ibrahimović upravo je zbog toga morao napustiti Barcelonu, to je sam objasnio u svojoj autobiografiji. Messi je navodno postavio Guardioli ultimatum – ili on ili Ibrahimović, odnosno ili će on biti centralna špica ili odlazi. Guardiola nije imao dileme, izvisio je Ibra.

Sada je u pitanju Luis Suarez kojem bi Enrique najradije namijenio ulogu centarfora, a Messija pomakao na krilnu poziciju. Argentincu se očito ta ideja nimalo ne sviđa. Ako doista postoji sukob između Messija i Enriquea, netko od njih dvojice uskoro će napustiti Camp Nou. Prije godinu ili dvije rekli bismo da je jasno tko će to biti, no otkada se sve češće spekulira s Messijevim transferom u PSG, Manchester City i Chelsea, teško je bilo što prognozirati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider