Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suluda procjena

Van Gaalova kobna greška: Arsenal uzima odbačenog asa Uniteda

Arsene Wenger u zimskom prijelaznom roku pokušat će pojačati konkurenciju u vrhu napada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se u posljednje vrijeme Olivier Giroud raspucao (u svakoj od tri posljednje prvenstvene pobjede Arsenala postigao je po jedan pogodak), a odlično igra i Theo Walcott, Arsene Wenger želi zaoštriti konkurenciju u vrhu napada.

Prva želja menadžera Topnika je Meksikanac Javier Hernandez, popularni Chicarito, koji od ove sezone igra za Bayer Leverkusen.

Louis van Gaal, u čiju je obranu od kritika stao Wenger, katastrofalno je procijenio ovog ljeta da mu Chicarito ne treba te ga je prodao Nijemcima za 12 milijuna eura. Praktički isti dan Van Gaal je za 50 milijuna eura doveo iz Monaca Anthonyja Martiala - mladića koji se zasad nije pokazao kao pojačanje ekstra-klase što je bilo očekivano s obzirom na iznos kojeg je United platio.

I dok United muku muči s postizanjem golova, a Martial tek treba opravdati golemi novac koji je na njega potrošen, Van Gaal je mogao besplatno u svlačionici zadržati Chicarita koji nemilice trpa.

U 22 utakmice u svim natjecanjima za Bayer Leverkusen Hernandez je zabio 19 golova, a na kontu ima i dvije asistencije. Četvrti je strijelac Bundeslige (11 pogodaka), ujedno i najzaslužniji što Apotekari na polovici prvenstva drže peto mjesto te su itekako u igri za sveti cilj - plasman u Ligu prvaka.

Međutim, pitanje je hoće li ostati u Leverkusenu sad kad su engleski mediji otkrili kako ga želi Arsenal. Wenger je spreman platiti 18 milijuna eura Bayeru koji bi tako na eventualnom transferu mogao dosta profitirati - šest milijuna za četiri mjeseca koliko je Meksikanac u njihovim redovima, a ne treba zaboraviti niti odličan učinak koji je isporučio. Ipak, pred Bayerom je teška odluka jer zamjenu takvog ranga teško će pronaći za relativno maleni iznos kao ljetos kad ga je Van Gaal praktički potjerao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider