Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još ima nade za Man Utd

Koliko bodova treba za naslov prvaka: Evo što je Mourinho rekao igračima nakon "petarde" od Barce

Wenger je otkrio britanskim medijima koliko je bodova ove sezone potrebno za osvajanje naslova, a bivši golman Mourinhov recept za povratak u igru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovogodišnje izdanje Premierlige je nakon četvrtine odigranih utakmica nevjerojatno izjednačeno. Na vrhu vlada prava gužva – pet najboljih momčadi se smjestilo u samo jedan bod i vrlo je teško prognozirati tko će biti novi engleski prvak.

Kao jedan od najizglednijih kandidata se nameće Arsenal, trenutno drugi s 20 bodova. Arsenea Wengera prati glas menadžera koji se rijetko odlučuje na skupe transfere, ali je ove sezone promijenio tu tradiciju i doveo nekoliko kapitalaca.

Osim toga, stožerni igrači su ostali u klubu i navijači Arsenala ove sezone napokon imaju nadu da će se trofej vratiti u sjeverni London nakon dugih 13 godina. Proračunati Wenger zna koliko mu bodova treba za taj pothvat, a informaciju je podijelio s britanskim novinarima.

On je za Metro izjavio da će prvak imati između 82 i 86 bodova. Zabrinjavajući podatak za Wengera je da je Arsenal zadnji put imao preko 82 boda prije šest godina, a tada je završio tek treći iza Chelseaja i Manchester Uniteda. To bi bio napredak od 11 bodova u odnosu na prošlu sezonu, kada je prvak Leicester imao 81 bod.

Međutim, ove je sezone liga vrlo izjednačena i teško je očekivati tek treće mjesto s toliko bodova. Toga je svjestan i Jose Mourinho, koji sigurno neće odustati unatoč teškom porazu u utakmici s Chelseajem.

Portugalski stručnjak je vrhunski psiholog i zna izvući momčad iz ovakvih situacija. Potvrdu toga je dao Jerzy Dudek, rezervni golman Mourinhovog Reala koji je u legendarnoj utakmici protiv Guardioline Barcelone ponižen na Camp Nou s 5:0.

Real nakon tog poraza nije potonuo – vratili su se u prvenstvo i završili samo četiri boda iza Barcelone. Dudek je u svojoj knjizi otkrio kakve je metode Mourinho primijenio da bi momčad digao iz mrtvih.

„Neki su u svlačionici plakali, neki se svađali, a neki gledali u pod. Onda je ušao Mourinho i rekao: 'Znam da vas ovo boli i da je nekima od vas ovo najteži poraz u karijeri. Oni misle da su osvojili prvenstvo, ali ovo je samo jedna utakmica. Sutra vam dajem slobodan dan, ali nemojte ga provesti u kući – izađite u šetnju po gradu, pokažite ljudima da ste preboljeli ovo. Pokažite muda, moramo se boriti za naslov.' Nakon te katastrofe smo se vratili brže nego je itko očekivao, a ja sam shvatio da je Mourinho veliki psiholog.

Nepoznato je hoće li Mourinho primijeniti iste metode i u svlačionici Manchester Uniteda, ali jedno je sigurno – neće se predati sve dok ima matematičke šanse za osvajanje naslova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider