Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Wembley u bojama francuske trobojke

Deschamps: Čuli smo eksplozije, ostali smo uz Nijemce na stadionu

Četiri dana nakon stravičnog terorističkog napada u Parizu, Engleska i Francuska odigrat će emocijama nabijenu prijateljsku utakmicu na slavnom Wembleyju.

Nakon stravičnog terorističkog napada u Parizu, prijateljska nogometna utakmica Engleske i Francuske odigrat će se u utorak na Wembleyju uz neviđene sigurnosne mjere.

UEFA: EURO će se sigurno održati u Francuskoj

Novi jezivi detalji: Bombaš samoubojica imao kartu i pokušao ući na stadion!

Očekuje se posjeta od sedamdesetak tisuća ljudi, a engleski FA zamolio je navijače da dođu ranije na stadion kako bi se na vrijeme obavile sigurnosne provjere i ne bi stvarale gužve.
Iako su isprva spekuliralo kako će se utakmica odgoditi, ipak je odlučeno da se igra u najavljenom terminu. Čelnici engleskog saveza istakli su kako su Francuzi sami tražili da se utakmica održi jer bi odgađanje iste bio znak da su teroristi dobili što su htjeli.

„Utakmica će započeti pet do osam. U tih pet minuta želimo iskazati našu solidarnost s francuskim narodom i imat će veliki značaj. Bit će to prva velika priredba od petka, oči cijelog svijeta bit će uprte prema Wembleyju. Šansa je to da pokažemo kako terorizam ne može pobijediti“, izjavio je Martin Glenn, izvršni predsjednik FA.

Dodao je kako engleski navijači žele pokazati solidarnost s Francuzima, pa će tako zajedno s njima pjevati francusku himnu Marseljezu, čije će riječi biti ispisane na velikom semaforu. Priprema se i spektakularna koreografija u bojama francuske trobojke, a u bojama francuske zastave bit će i poznati luk nad slavnim stadionom.

Deschamps: Čuli smo eksplozije

UEFA se oglasila i najavila kako će se Euro 2016. održati po najavljenom rasporedu, što je potvrdio i francuski izbornik Didier Deschamps.
„Francuska vlada i sigurnosne službe učinit će se sve da se Euro održi u najboljem redu i sigurnosti“, poručio je Deschamps na press-konferenciji uoči utakmice na Wembleyju.

„Teško je naći prave riječi kada se suočite s ovakvim aktom barbarizma. Svi smo u mislima sa žrtvama, njihovim familijama i prijateljima koji pate i koji će još dugo patiti. Iz sportskog kuta gledano, nije nam jednostavno pripremiti se za utakmicu. Ali, ponosni smo što smo Francuzi, sretni smo što ćemo predstavljati našu zemlju na ovom slavnom stadionu. Želim zahvaliti engleskom narodu na solidarnosti i potpori, primili smo poruke potpore iz svih krajeva svijeta. Utakmica će biti nabijena emocijama, pokazat ćemo da smo ponosni što smo Francuzi“, poručio je Deschamps opisavši događanja za vrijeme prijateljske utakmice Francuske i Njemačke na Stade de Franceu, kada su odjeknule eksplozije u blizini stadiona.

„Čuli smo eksplozije, ali bili smo fokusirani na utakmicu, nismo znali što se događa. Svjesni situacije postali smo tek na kraju utakmice, tek tada smo shvatili razmjere tragedije. Nijemci su željeli ostati na stadionu, mi smo ostali s njima. Razgovarao sam s Joachimom Löwom i odlučili smo ostati dok se ne pronađe sigurnosno rješenje koje će biti prihvatljivo za njih. Otišli smo sa stadiona kasno u noć. Kad smo stigli u Clairefontaine, pokušali smo večerati i otići na spavanje, no lagao bih kada bih rekao da je to bila kratka noć“, prisjetio se Deschamps događanja u Parizu.

„Lassana je napisao: sport nema rase, nema religije. Sport ujedinjuje ljude. Sport prezentira jedinstvo u raznolikosti. Mislim da je ovo bilo prvi put da je sport teroristička meta. Sport je simbol. Imali smo dva dana da se pokušamo osloboditi žalosti, ali ovo ne možemo zaboraviti“, zaključio je Deschamps.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider