Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi su ludi za...

Još jedan klub iz vrha Španjolske izrazio interes za Halilovića

Interes za hrvatskog veznjaka Alena Halilovića raste iz dana u dan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minulog četvrtka potvrđen je interes Valencije za mladog hrvatskog veznjaka Barcelone na posudbi u Sporting Gijonu Alena Halilovića. Ni 24 sata kasnije još se jedan španjolski klub bogate tradicije uključio u borbu za našeg igrača - Villarreal.

Barcelona je već obavijestila Halilovića i njegovog menadžera da je želja uprave prodati ga na ljeto s pravom prvokupa. Valencia navodno već neko vrijeme pregovara s Halilovićem, a sada se u tu utrku uključio i aktualni polufinalist Europa lige - Villarreal. Još se otprije vjeruje da je u igri i Sevilla, no nema službene potvrde za tom informacijom.

Barcelona je nametnula početnu cijenu za hrvatskog veznjaka 10 milijuna eura, no s obzirom da će se za njega boriti najmanje dva kluba za pretpostaviti je da će ta cijena još i rasti. Prvi i osnovni uvjet pri kojem će katalonski klub prodati Halilovića je klauzula koja mu garantira pravo prvokupa.

Istu klauzulu ima u slučaju Denisa Suareza, aktualnog igrača Villarreala, koji će se na ljeto vjerojatno vratiti u Barcelonu. To će osjetno oslabiti 'žutu podmornicu' koja mora potražiti riješenje za poziciju ofenzivnog veznog. Upravo to mjesto u momčadi najviše okupira naš Halilović.

U konačnici će u odluku o transferu biti uključene sve tri strane (Barcelona, Halilović i zainteresirani klub) i samo je pitanje tko će ponuditi najbolje uvjete za razvoj hrvatskog nogometaša. Halilović je ove sezone u dresu Sportinga upisao 34 nastupa, te po pet pogodaka i asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider