Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sportski direktor pojasnio

Barca se izjasnila o Haliloviću i odluci o njegovom statusu

Sportski direktor europskog i španjolskog prvaka Barcelone Robert Fernandez rekao je kako su u klubu zadovoljni razvojem 19-godišnjeg Alena Halilovića, posuđenog na godinu dana Sportingu iz Gijona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Fernandez je otkrio mišljenje o Haliloviću i kada će Barcelona odlučiti o njegovom statusu.

"Halilović igra dobro i jako smo zadovoljni njime. Ovo je bila opasna posudba, jer se radi o mladom igraču koji je morao otići kako bi mogao igrati i natjecati se te pokazati što zna. Na ljeto ćemo procijeniti što je najbolje učiniti", izjavio je Fernandez gostujući u sportskoj emisiji "Estudio Estadio" na španjolskoj javnoj televiziji TVE.

Halilović je za Sporting igrao u 28 utakmica u kojima je zabio pet golova i još pet puta asistirao igrajući na poziciji ofenzivnog veznog igrača. U ponedjeljak ga je hrvatski izbornik Ante Čačić prvi put pozvao u A reprezentaciju za prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

Najubojitiji napada svijeta

Barcelona već drugu godinu zaredom ima najubojitiji napad svijeta koji čine Lionel Messi (28), Luis Suarez (29) i Neymar (24). Ove su sezone već zabili 100 golova, a klub im namjerava produžiti ugovore.

"Neymar će nastaviti igrati kod nas, kao što sam rekao prije dva mjeseca, tu nema nikakvih problema. Jedino bi me brinulo da nije sretan kod nas, a to nije slučaj", rekao je Fernandez.

"Nimalo ne sumnjamo i da će Messi nastaviti igrati za Barcelonu. On će biti ovdje na otvaranju novog stadiona 2021. godine", dodao je prvi čovjek katalonskog kluba zadužen za kupnju i prodaju igrača.

Halilović ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2019. godine, a od odlaska na posudbu u Sporting cijena mu se udvostručila s 5 milijuna na 10 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetskog portala specijaliziran za transfere nogometaša.

Vraća se Denis Suarez

Barcelona bi se na ljeto mogla pojačati u ofenzivnom dijelu, a Fernandez je potvrdio interes za 22-godišnjim ofenzivnim lijevim krilom Denisom Suarezom koji igra u Villarrealu, a lani ga je Barcelona bila posudila Sevilli, te 29-godišnjim napadačem Celte iz Viga Manuelom Agudom Duranom, poznatijim pod nadimkom Nolito.

"Suarez će vjerojatno doći na ljeto, htjeli smo ga priključiti i ranije, no nismo mogli. Nolita smo htjeli dovesti ove zime, ali Celta ga nije htjela pustiti. No, zimski prijelazni rok je uvijek drugačiji od ljetnog", rekao je Fernadez.

Za mlade igrače, za koje iduće sezone ne bude mjesta u momčadi, Barcelona će tražiti posudbe ili prodaje uz mogućnost otkupa.

'Za mlade je najbolje da igraju'

"Za mlade je najbolje da igraju", istaknuo je Fernandez i rekao da će Sergia Sampera (21), koji je lani s Halilovićem igrao u Barceloni B, a ove godine ušao u prvu momčad, na kraju sezone negdje poslati na posudbu. Ako bude interesenata, branič Marc Bartra (25) mogao bi biti prodan, zbog jake konkurencije u obrani, no uz mogućnost vraćanja u Barcelonu.

Bivši hrvatski napadač Mate Bilić, koji je za Sporting tresao mreže od 2008. do 2013. godine, kaže da je za Halilovića dolazak u Gijon bio dobar potez s obzirom na konkurenciju u Barceloni.

"Alen je talentirani igrač koji sada igra puno i zabija golove. Pred njim je budućnost pa se ne treba bojati ni ostanka u Sportingu, ni odlaska iz njega", zaključuje Bilić.

Halilović kaže da će na ljeto biti poznata njegova situacija.

"Sada samo razmišljam kako spasiti Sporting od ispadanja u drugu ligu", naglašava hrvatski reprezentativac.

Sporting se nalazi na predzadnjem mjestu s dva boda zaostatka za Rayom Vallecanom koji se nalazi izvan zone ispadanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider