Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači opravdano bijesni

VIDEO Reprezentacija Hrvatske nisu samo igrači i puna blagajna HNS-a!

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Malte je na Maksimiru nastupila pred 8000 gledatelja, što je najmanja posjeta u povijesti utakmica reprezentacije na istom stadionu…

Jedan od razloga za tako malu posjećenost sigurno je visoka cijena ulaznica. HNS je za nastupe Vatrenih u Zagrebu odredio jedinstvenu cijenu ulaznica za sve protivnike. Tako četveročlana obitelj za zapadnu tribinu treba izdvojiti 1000 kuna! Ovakva politika Saveza izazvala je veliko negodovanje navijača.

Fijasko na Maksimiru: Tko je kriv za nikad manju posjetu u Zagrebu?

Cijene ulaznica za Maltu znanstvena fantastika: Kao da su pali s Marsa!

Tko vidi Kovačev moderni nogomet? Kramarić zaslužio udarnu postavu! 

Davor Grubeša jedan je od rijetkih navijača koji je s obitelji pogledao utakmicu s Maltom na Maksimiru. Nažalost slabu posjećenost je i očekivao.
''Iskreno je, s obzirom na atraktivnost protivnika, za socijalne prilike u zemlji - prevelike cijene. Većina ljudi bi došla da su niže cijene'', kaže Grubeša.

Još do prije desetak godina mogli ste na Maksimir derbi skupine za Euro 2004. protiv Bugarske za 20 kn, 2007. protiv Rusije za 40 kuna, godinu poslije protiv Engleske cijena najniže ulaznice bila je gotovo identična onima protiv Malte. Prošle godine cijene ulaznica za Hrvatska - Srbija bile su iste kao iza utakmicu s Maltom.''

Službena navijačka udruga reprezentacije 'Uvijek vjerni' osudila je cijene, ali tek nakon pritisaka navijača. Jer za istok je trebalo izdvojiti 120 kuna, za sjever 70, jug 60, a zapad 250 kuna
''Oni su se tek sada pobunili na HNS, a mislim da su to učinili prije mjesec dana mislim da bi HNS reagirao'', kaže Grubeša.

U udruzi kažu „pokušali smo sve ali za HNS kao da i ne postojimo“.
''Nažalost HNS se nije oglasio na priopćenje a mi smo urgirali i prije utakmice na cijene karata da ih preispita, međutim, odgovor nikada nismo dobili'', kaže Tomislav Milajs, glasnogovornik i član IO-a udruge.

I oni se slažu da su cijene neprihvatljive.
''Povedeš dvoje djece na utakmicu na nekakvu kultiviranu tribinu što je zapad i moraš dati 100 eura za Maltu. To nema nikakve logike'', kaže Milajs, a glavni tajnik Luka Radatelj ističe:
''Daljnjim ovakvim ponašanjem HNS će napraviti trajnu štetu ugledu i kultu hrvatske reprezentacije.''

Jer reprezentacija nisu samo igrači i puna blagajna HNS-a. Njezin kult se stvara godinama i navijači su veliki dio njega, ali očito sve manje prisutan u glavama vrha Saveza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider