Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Tko vidi Kovačev moderni nogomet? Kramarić zaslužio udarnu postavu!

Hrvatska je na otvorenju kvalifikacija upisala tri boda protiv slabašne Malte, no igrom nije ponudila preveliki optimizam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Niko Kovač ne bi trebao biti zadovoljan, najblaže rečeno, onim što su njegovi puleni pokazali na otvorenju kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prvo poluvrijeme za totalni zaborav: bezidejno, sporo, tromo – jednom riječju loše.

Cijene ulaznica za Maltu znanstvena fantastika: Kao da su pali s Marsa!

Je li Halilović sebičan i hoće li igrati protiv Malte samo zbog BiH?

Drugo je bilo bolje, ali ne treba zaboraviti da je Malta od 31. minute igrala s igračem manje. Kovač je iznenadio s Hrvojem Milićem na lijevoj bočnoj strani. Sudeći prema odgovoru na press-konferenciji, čini se da izbornik nije zadovoljan.

Kovačić opet nevidljiv

Mateo Kovačić ponovno je bio potpuno nevidljiv, teško je objasniti toliko različite igre u Interu i reprezentaciji. Pozicija doduše nije ista, ali ni toliko različita da bi bio toliko lošiji u hrvatskoj vrsti. Ni Halilović nije bio puno bolji, ali ni ostali nisu briljirali. Što su, primjerice, odigrali Rakitić i Mandžukić?

Ulaskom drugog klasičnog napadača Nikice Jelavića, a posebice Kramarića, Hrvatska je bila opasnija. No, pitanje je kako bi se utakmica razvijala da Modrić nije zabio na samom otvorenju drugog dijela? Sam je sebi poklonio najljepši dar za 29. rođendan. Modrić je još jednom pokazao da je dosta izbrusio udarac otkada je u Real Madridu. Još uvijek ne zabija previše golova, no pojačani rad na tom segmentu igre donosi plodove. Možda mu ove sezone krene i realizacija, a ako se to dogodi, Hrvatska bi konačno mogla dobiti kandidata u širom krugu izbora za Zlatnu loptu. 

Kramarić zaslužio mjesto u prvih 11

Da Kramarić nije sredinom drugog dijela prodao onaj lažnjak i potegao „felšu“ u gredu, vjerojatno bismo zaspali. Nešto kasnije je zabio prvijenac u dresu reprezentacije i riješio pitanje pobjednika. Napadač Rijeke pokazao je da se nalazi u sjajnoj golgeterskoj formi i da je zaslužio mjesto u reprezentaciji, možda čak i udarnoj postavi. Zašto ne?

Nakon ovakve partije protiv slabašnog protivnika, teško je bilo što zaključiti. Izbornik tuli kako želi da Hrvatska igra moderno, ali tko vidi išta od modernog u hrvatskoj igri? To je samo fraza. Kovač stalno ponavlja da treba vremena, da ima dosta novih igrača, ali u prvih 11 igrala su tek trojica novih, odnosno dvojica ako ne računamo vratara, a protivnik nije bila Italija nego Malta.

Loša igra će se zaboraviti, bodovi će ostati, ali jasno je da s ovakvom igrom neće biti nimalo ugodno na gostovanju u Sofiji. Bugari su apsolvirali nezgodne Azere u Bakuu i silno „napaljeni“ čekaju Hrvate. Utakmica se igra već 10. listopada, valjda će do tada Hrvatska podignuti formu, i to značajno. U suprotnom neće biti dobro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider