Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objašnjenje i dokaz

VIDEO Turci nisu iskazali nepoštovanje prema žrtvama pariškog masakra!

Gotovo sve nogometne utakmice u posljednja tri dana počinjale su minutom šutnje za žrtve terorističkog napada u Parizu. Sve osim one u Turskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Diljem Europe i svijeta ovih su dana održane minute šutnje na sportskim natjecanjima u spomen na nevine žrtve pariškog masakra. Na nekim je stadionima bilo i dirljivo, neke su utakmice zbog sigurnosnih razloga otkazane, a u Turskoj se za vrijeme minute šutnje zviždalo i skandiralo. Iako se isprve čini da minuta šutnje u počast žrtvama nije ispoštovana, tome ipak nije tako. Nakon što su brojni portali prenijeli vijest da je riječ o turskoj sramoti, stiglo je objašnjenje.

VIDEO Snažne emocije na Wembleyju: Englezi i Francuzi kao jedno!

Otkazana utakmica Njemačka - Nizozemska: Navijači poslani kućama

"Neka svima bude jasno. U Turskoj se, pogotovo na nogometnim utakmicama, za vrijeme minute šutnje skandira za preminule u terorističkim napadima. Ono što navijači uzvikuju je "mučenici ne umiru, domovina je nedjeljiva". To je navika našeg naroda iz povijesti i razdoblja kada smo se borili protiv terorističke organizacije PKK. U posljednjih 30 godina poginulo je preko 30 tisuća naših građana uključujući žene i djeca. Svaki put kada teroristička organizacija ubije nekoga u Turskoj navijači za vrijeme šutnje zvižde i skandiraju. Navijači zvižde teroristima! Ne žrtvama! Nikada nije bilo nepoštovanja prema žrtvama, mučenicima, i nikada neće. Stvarate mržnju diljem svijeta o našem narodu iz pogrešnih razloga", stoji u objašnjenju.

Ispod videa s jučerašnje utakmice u Istanbulu je jedan drugi primjer minute šutnje u Turskoj za vrijeme koje se također zviždalo i skandiralo.

Podsjetimo, u ponedjeljak je uoči utakmice Irska – BiH u Dublinu nekoliko navijača naših susjeda vikalo 'Palestina' dok je 70 tisuća ostalih gledatelja šutjelo u sjećanje na žrtve terorističkih napada. Nekoliko je BiH navijača pokušalo stišati ove koji su vikali, pa je nastao žamor. Tada su reagirali irski navijači i burno negodovali prema tribini s gostima. Tako je ispalo da je svega nekolicina osramotila sve navijače BiH koji su bili na toj utakmici.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider