Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
totalna zbrka

Otkazana utakmica Njemačka - Nizozemska: Navijači poslani kućama

Njemačka policija zaustavila je odigravanje utakmice u Hannoveru zbog sigurnosnih razloga.

Strah od novog terorističkog napada na tlu Europe još jednom je zaustavio nogomet. Nakon što je otkazana utakmica u Bruxellesu između Belgije i Španjolske, isto se dogodilo i s prijateljskim susretom Njemačka – Nizozemska koji je večeras trebao biti odigran u Hannoveru.

VIDEO Snažne emocije na Wembleyju: Svi su bili kao jedno!

RACIJA U PARIZU U hotelu pronađen materijal za izradu bombe i razne vrste droge

Kako prenose njemački mediji, tri sata prije početka utakmice na stadionu je nađena sumnjiva torba, a iako se potvrdilo da nema opasnosti te da je ona vlasništvo lokalnog skupljača boca, policija je odlučila otkazati dvoboj i ekvakuirati stadion na kojem su se već okupili navijači.

No, nakon 20 sati šef policije u Hannoveru na press konferenciji je izjavio kako je postojala naprava koja je trebala biti aktivirana na stadionu.

''Postojali su konkretni planovi za eksploziju'', rekao je i upozorio kako još uvijek postoji prijetnja u gradu.

No, njega je demantirao ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maizierekoji je rekao kako nije pronađen nikakakv eksploziv.

Dvoboju u Hannoveru trebala je nazočiti i njemačka kancelarka Angela Merkel, te veliki broj uglednika koji su htjeli odati počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Policija je gledatelje obaviještavala kako je utakmica otkazana te da se zapute kućama i ostanu mirni. Dok nogometaši nisu ni stigli do stadiona, pristigli gledatelji su evakuirani, dok je policija temeljito pregledala sve dijelove stadiona.

Podsjetimo, tijekom utakmice Francuska - Njemačka dva bombaša samoubojice raznijeli su se eksplozivom pokraj stadiona Stade de France prije svega četiri dana. Bio je to tek uvod u masakr koji se te večeri dogodio u francuskoj metropoli.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider