Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca skinula rekord

Ronaldo puca od ljubomore, Neymar ga skinuo s prijestolja: Evo što je kupio!

Barca slavodobitno objavila novi rekordni sponzorski ugovor, Neymar potpisao dva astronomska ugovora i počastio se kućom od koje zastaje dah.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Neymar u Barceloni zabavlja publiku svojim majstorskim potezima, u Brazilu se trenutačno najviše priča o novoj Neymarovoj „akviziciji“.

Neymar je uložio milijune eura u novu nekretninu, piše O'Globo koji je objavio fotografije njegove luksuzne vile koja se prostire na 6.265 četvornih metara. Među ostalim, u sklopu vile nalazi se bazen, teniski tereni, fitness-centar, nekoliko kupaonica i još štošta.

Vila se nalazi u Porto Belu, otmjenom odmaralištu brazilskih bogataša, na sat vremena udaljenom vožnjom automobilom od Rio de Janeira. Navodno ju je Neymar platio 7.9 milijuna eura.

Neymar se prije nekoliko mjeseci počastio i 25 metarskom jahtom vrijednom 3.5 milijuna te mlažnjakom od 4 milijuna eura, o automobilima da se i ne govori, što sugerira da ga problemi s poreznim vlastima u Španjolskoj i Brazilu ne zamaraju previše.

Novac očito nije problem. Nedavno je produžio ugovor s Barcelonom prema kojem će zarađivati 15 milijuna eura neto godišnje. Španjolski mediji došli su do informacije da je dogovorio i produživanje ugovora s glavnim sponzorom Nikeom. Spekulira se da će se po primanju izjednačiti s Cristianom Ronaldom. Nike će do 2021. obojici plaćati 12 milijuna eura godišnje.

Navodno ta vijest nije dobro sjela Ronaldu koji je do sada bio Nikeov glavni nogometni maneken. No, situacija se, čini se, polako mijenja, Ronaldu curi vrijeme, biološki sat neumoljivo otkucava koliko god poručivao da će igrati još deset godina. Neymar je ipak dosta mlađi, a Nike očito misli na budućnost. To znači "novi poredak" u svijetu nogometnog marketinga.

Ali to nije sve, Barcelona je slavodobitno objavila kako je potpisala najavljivani novi ugovor s Nikeom vrijedan rekordnih 155 milijuna eura po sezoni. Novi ugovor stupit će na snagu sa sezonom 2018/19. s opcijom produženja na deset godina.

Time će biti srušen dosadašnji rekord koji drži Manchester United, koji je s Adidasom potpisao desetogodišnji ugovor na oko 850 milijuna eura po godini. Na Camp Nou su se pohvalili da su ovim ugovorom preuzeli lidersku poziciju na globalnom sportskom tržištu i industriji sporta. Očekuje se skori odgovor Reala koji je u pregovorima s Adidasom oko produženja ugovora.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider