Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesan gol Insignea

VIDEO Kalinić napravio rijetko viđen potez u sjajnoj utakmici: Hrvat zadivio Italiju!

U 18. kolu talijanskog nogometnog prvenstva u četvrtak je Fiorentina na domaćem terenu protiv Napolija odigrala 3-3, s tim da su gosti izjednačili u sudačkoj nadoknadi utakmice iz penala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 18. kolu Serie A Fiorentina i Napoli odigrali su neriješeno 3:3. Nikola Kalinić nije postigao gol za „viole“, ali ipak je došao u središte pozornosti talijanske sportske javnosti.

VIDEO Žestoka polemika: Je li hrvatski napadač junak ili licemjerni simulator?

Hrvatski napadač napravio je nesvakidašnji potez koji se rijetko viđa na nogometnim terenima, posebice u Italiji. Kalinić je pred kraj prvog poluvremena kod vodstva gostiju od 1:0 izašao je pred Pepea Reinu i pao u šesnaestercu. Sudac je dosudio jedanaesterac i pokazao žuti karton Reini, koji je "poludio" i pokušavao pojasniti sucu da Kalinića nije ni dotakao.


Referee Awards Penalty After Nikola Kalinic... by RussellLerman

U tom trenutku Kalinić se odlučio za rijetko viđeni „fair-play“ potez koji je zadivio veći dio Italije. Hrvat je prstom pokazao da nije bilo kontakta pa je sudac poništio svoju odluku, a Fiorentina je otišla na poluvrijeme sa zaostatkom od jednog gola. Kalinića treba pohvaliti za poštenje i „fair-play“, kojeg je sve manje u profesionalnom nogometu.

Prekrasan gol Insignea

Inače, gosti su poveli prekrasnim golom Insignea u 24. minuti, a Fiorentina je poravanala u 51. nakon što je Kalinić izborio slobodni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Federico Bernardeschi.

Dries Mertens u 68. ponovno dovodi Napoli u vodstvo, ali samo minutu kasnije opet zabija Federico Bernardeschi za 2-2. U 82. minuti Mauro Zárate pogađa za vodstvo domaćina 3-2. I kad je izgledalo da će Fiorentina dobiti utakmicu, Carlos Salcedo je sudačkoj nadoknadi skrivio penal kojeg je realizirao Manolo Gabbiadini.

Kalinić je odigrao cijeli susret, a najbolju priliku imao je u 39. minuti kada je iskosa sa deset metara pucao pored gola. Milan Badelj igrao je do 73. minute za Fiorentinu, dok je Hrvoje Milić ostao na klupi za pričuve. Ivan Strinić i Marko Rog također su ostali na klupi za pričuve Napolija.

Genoa izgubila od Torina

Genoa, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, izgubila je u gostima od Torina 0-1, a strijelac je bio Andrea Belotti (49).

Sampdoria i Udinese su remizirali, bilo je 0-0. Stipe Perica nije bio u sastavu, a Andrija Balić utakmicu je gledao sa klupe Udinesea. Palermo i Pescara su odigrali 1-1, a gol Palerma po običaju je branio vratar Josip Posavec, dok je veznjak Mato Jajalo igrao do 78. minute.

REZULTATI:

Torino 1 Andrea Belotti 49
Genoa 0

- - -
AS Roma 3 Stephan El Shaarawy 45+1, Edin Džeko 52, Diego Perotti 90+3pen
Chievo Verona 1 Jonathan de Guzman 37

- - -
Palermo 1 Robin Quaison 33
Pescara 1 Cristiano Biraghi 90+3pen
- - -
Fiorentina 3 Federico Bernardeschi 51, 69, Mauro Zarate 82
Napoli 3 Lorenzo Insigne 24, Dries Mertens 68, Manolo Gabbiadini 90+4pen
- - -
Cagliari 4 Marco Sau 14, Marco Borriello 62, Diego Farias 73,76
Sassuolo 3 Claud Adjapong 29, Lorenzo Pellegrini 33, Francesco Acerbi 58pen
- - -
Sampdoria 0
Udinese 0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider