Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani grme

VIDEO Žestoka polemika: Je li hrvatski napadač junak ili licemjerni simulator?

Hrvatski napadač Nikola Kalinić u nekoliko sati pretvorio se od junaka i poštenjačine u licemjernog foliranta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neki talijanski mediji žestoko su napali Nikolu Kalinića, nakon sinoćnje sjajne utakmice Fiorentine i Napolija (3:3).

Hrvatski napadač u nekoliko sati pretvorio se od junaka i poštenjačine u licemjernog foliranta. Kalinić je krajem drugog prvog poluvremena došao u središte pažnje nakon što je izašao pred vratara Pepa Reinu i pao u šesnaestercu gostiju.

Činilo se da je sudac Paolo Tagliavento pokazao na „bijelu točku“, te da je nakon žestoke reakcije vratara Napolija i Kalinićeva priznanja da nije bilo kontakta, promijenio odluku i pokazao na gol-aut.

Kalinić je u nekoliko u minuta na društvenim mrežama i Youtubeu postao heroj večeri, komentiralo se da je napravio „fair-play“ potez sezone.

No, neki su tvrdili da se Kalinić zapravo samo izvlačio da ne dobije žuti karton zbog simuliranja, što bi mu bio drugi na utakmici i stoga bi morao napustiti teren. Na kraju je žuti karton dobio Reina zbog prigovora, a Kalinić je prošao lišo.

Talijanski mediji su zaključili kako je Reina žestoko protestirao jer je smatrao da je Kalinić zaslužio žuti karton zbog simuliranja, dok je hrvatski napadač brže-bolje priznao da nije jedanaesterac kako bi se spasio od žutog kartona te da zbog toga nije nikakav vitez nego simulator koji je pokušao iznuditi jedanaesterac.

Kako god, razvila se polemika koja je podijelila Italiju i o kojoj će se zacijelo naširko razglabati u sljedećih nekoliko dana.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider