Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokvarena fešta Hamšiku

Veliki derbi susjeda: Pogledajte kako su Česi odnijeli bodove iz Slovačke

Bila je to utakmica prije svega za prestiž, a onda i za važne bodove u skupini.

Reprezentacija Češke (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Skupina 1 Lige B Lige nacija u drugom je kolu donijela dvoboj Slovačke i Češke, igralo se u Trnavi gdje su Česi slavili s 2:1.

Dvije nacije koje su sve do 1. siječnja 1993. tvorile jednu državu - Čehoslovačku - veliki su sportski rivali, ali ne i neprijatelji. Otkako je Čehoslovačka mirnim putem podijeljena na Češku i Slovačku, u minulih 25 godina njihove nogometne reprezentacije odmjerile su snage, uključujući i ovaj susret u sklopu Lige nacija, 10 puta.

Česi su puno uspješniji, bila im je ovo šest pobjeda, naspram tri koje ima Slovačka, dok je jedan ogled završio bez pobjednika.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a onda se u nastavku otvorilo - u 52. minuti je Miroslav Krmenčik doveo Čehe u vodstvo. Slovaci su odgovorili 10 minuta kasnije, izjednačio je Marek Hamšik koji je u ovom susretu upisao svoj 108. nastup za reprezentaciju čime je postao slovački rekorder.

Hamšikov dan za povijest pokvario je Patrik Schick koji je u 76. minuti glavom poentirao nakon ubačaja Dočkala i donio gostima trijumf.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider