Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izazvao urnebes

Velike pohvale za Hajdukova asa kojeg želi Real Madrid: "Letica je kao Jan Oblak"

Još od subote prava ludnica odvija se oko 21-godišnjeg vratara Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlo Letica i dalje je hit u španjolskim medijima, još od subote otkako je Marca objavila interes Real Madrida za 21-godišnjeg vratara Hajduka.

Nakon što je osvanuo na naslovnici najtiražnijeg španjolskog sportskog lista, koji je neslužbeno glasilo Kraljevskog kluba, mnogi su se počeli raspitivati za Leticu, a on sam se u subotu navečer pobrinuo da ga bolje upozna cijeli svijet.

U šestoj minuti sudačke nadoknade utakmice Hajduk - Istra 1961 postigao je pobjednički pogodak, vrijedan preokreta i tri boda. Letica je izazvao urnebes na stadionu, a Marca je odmah izvijestila o njegovom "odgovoru na interes Real Madrida".

Poslije takvog raspleta, Španjolcima je Letica postao još zanimljiviji pa su kontaktirali Hajdukova Katalonca Borju Lopeza. Ovaj vrlo dobri ljevonogi stoper stigao je na Poljud proteklog ljeta iz druge momčadi Barcelone, a o Letici je imao samo riječi hvale.

"Vrlo sam sretan zbog njega, mi smo svi osjećali da, ako nastavi ovako braniti, da će prije ili kasnije doći neka ponuda za njega. Ako ne od Reala onda od nekog drugog kluba", izjavio je Lopez:

"Vrlo je brz za svoju visinu, a ništa ga ne može poremetiti"

"Letica je vrlo mlad i staložen vratar, a ovu sezonu nije počeo braniti. Iskoristio je priliku kad ju je dobio u vrlo važnoj utakmici s Rijekom i otad ne prestaje napredovati. Obranio je jedan penal, tri situacije jedan na jedan..."

Na upit da usporedi Leticu s nekim poznatijim europskim vratarom, Lopez nije imao dileme:

"Jan Oblak! Letica ima visinu, igru u zraku i agilnost baš poput vratara Atletica. Vrlo je brz za svoju visinu, on je skoro za glavu veći od mene. Ponizan je i miran i ništa ga ne može poremetiti. Ne znam hoće li otići odmah ovog ljeta, ali znam da ima sposobnost braniti u vrhunskom klubu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider