Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neizbježni rastanak

Velika transfer bomba: Pogba odlazi iz Uniteda i želi u Barcu, ali...

Kad dođe do realizacije, bit će to zasigurno jedan od najvećih ovoljetnih poslova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S Old Trafforda u predvečerje Svjetskog prvenstva stiže vijest kako je definitivno puklo između Josea Mourinha i Paula Pogbe te će francuski reprezentativac napustiti Manchester United.

U nekoliko navrata ove sezone odnos između Mourinha i najskupljeg nogometaša Uniteda je varirao, ali od osrednjeg do lošeg (idealan nikad i nije bio), pa se u nekoliko navrata znalo dogoditi da Pogba ne bude u početnom sastavu.

Bila je to klasična Mourinhova terapija kojom je pokušavao razbuditi igrača koji u protekle dvije sezone nije uspio ni izbliza opravdati astronomskih 105 milijuna eura odštete koliko je United iskrcao Juventusu.

Situacija je kulminirala nakon Unitedova poraza od Newcastlea kada je Mourinho izravno okrivio Pogbu za pobjednički pogodak domaćeg sastava, a Francuz odmah uzvratio kako ne igra na poziciji na kojoj želi (lijevi vezni), usput optuživši portugalskog menadžera da ne igra dovoljno ofenzivno.

Sve to vodilo je prema neizbježnom rastanku koji će se, pišu brojni engleski i francuski mediji, dogoditi u nadolazećem prijelaznom roku.

Stvar je već otišla toliko daleko da je United ponudio Pogbu Real Madridu, Barceloni i Chelseaju, smatrajući kako je to u interesu kluba.

Da bi ga Barca kupila, prvo mora prodavati

Pogbina želja je Barcelona, ali pitanje je jesu li Katalonci spremni iskrcati odštetu koju će velikan s Old Trafforda tražiti. Svjesni su da će, nakon igračeve dvije neuvjerljive sezone, teško dobiti 105 milijuna eura kao što je to Juve iskamčio od njih, ali neće taj iznos biti ni drastično manji (Pogbina tržišna vrijednost u ovom trenutku je 90 milijuna eura).

Barcelona na poziciji središnjih veznjaka ima Philippea Coutinha, Ivana Rakitića, Paulinha, Andrea Gomesa i Denisa Suareza pa se njen ulazak u ovu utrku može očekivati jedino ako prethodno prodaju nekog od navedenih.

Odgovori klubova kojima je ponuđen Pogba tek će uslijediti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider