Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

'Vatreni' kao razjareni lavovi: 'Slučaj Jelavić' samo ih je dodatno motivirao!

Hrvatskoj je u sjajnoj atmosferi u Gradskom vrtu jednostavno pregazila Azerbajdžan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naprasni odlazak s priprema hrvatske reprezentacije nezadovoljnog Nikice Jelavića nije ostavio traga na hrvatskoj momčadi. Nije bilo negativnih posljedica, čak dapače, čini se da je cijela situacija samo dodatno motivirala hrvatske igrače koji su nošeni fantastičnom podrškom navijača istrčali u Gradskom vrtu kao razjareni lavovi i jednostavno pomeli Azerbajdžan s travnjaka.

Kramarić: Znamo što će utakmica s Italijom značiti cijelom narodu!

Kovač: Nisam se zakačio s Jelavićem, ali nikome ne mogu obećati minutažu

FOTO Najbolja Hrvatska pod Kovačem: 'Šesticom' deklasirali Azerbajdžan!

Jelavić se prenaglio

Svi žele igrati, nikome se ne sjedi na klupi, to je sportski i ljudski, no nema mjesta za sve. Oni koji ne igraju trebali bi čekati svoju šansu i ljutnju iskaliti na travnjaku dobrom igrom kojom će uvjeriti izbornika da griješi. Jelavić se, čini nam se, prenaglio, ali to je njegova odluka i treba je poštovati. Nije dobro da kvalitetni igrači u najboljim godinama odustaju od „najdražeg dres“, bez obzira na razlog, no, ni za kim ne treba plakati. Koga nema bez njega se može i mora. Osim toga, Hrvatska u ovom trenutku ima doista više nego solidan izbor igrača, dobrih igrača ne nedostaje, što se pokazalo i na utakmici s Azerima.

Azeri nisu 'jazavci'

Dežurni kritičari će reći da je Azerbajdžan smiješna momčad, no treba pitati Talijane i Bugare što misle o toj tezi. Nogometaši iz „zemlje vatre“ nisu mjerilo bogzna kakve kvalitete, ali pogledate li njihove rezultate posljednjih godina vidjet ćete da od nikoga nisu ovako uvjerljivo izgubili. Već smo istakli koliko su se Bugari i Talijani mučili s njima, a da nisu baš totalni „jazavci“ govori i podatak da su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu primili samo 11 golova u deset utakmica.

Najbolja utakmica u eri Nike Kovača

Ne treba graditi preveliki optimizam na ovoj pobjedi, niti upadati u euforiju, ali može se reći da je Hrvatska protiv Azerbajdžana odigrala najbolju utakmicu u eri izbornika Nike Kovača i ponajbolju u posljednjih nekoliko godina. Nakon iznimno važne i teško izvojevane pobjede u Bugarskoj, čini se da su „vatreni“ otpustili kočnice koje su ih sputavale još od Mundijala. I izbornik se konačno malo opustio, možda i poslušao glas naroda pa je na travnjak izveo izrazito ofenzivnu momčad. Andrej Kramarić još je jednom potvrdio da je u maestralnoj golgeterskoj formi. Zabio je najvažniji pogodak, otvorio je azerski bunker i usmjerio utakmicu u samo jednom smjeru.

Francuska se nazire na horizontu

Kovač se izjednačio s Ćirom Blaževićem koji je u kvalifikacijama za Euro 1996. također krenuo s tri pobjede u prva tri kola. Hrvatska je i tada bila u skupini s Italijom i završila natjecanje na prvom mjestu. Vidjet ćemo što će biti u Milanu i hoće li se ponoviti Palermo, za sada situacija neodoljivo podsjeća na te prve kvalifikacije u povijesti hrvatske reprezentacije, no s ovih devet bodova i gol-razlikom 9:0 Francuska se već nazire na horizontu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider