Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rapsodija Vatrenih

FOTO Najbolja Hrvatska pod Kovačem: 'Šesticom' deklasirali Azerbajdžan!

Hrvatska je u utakmici 3. kola skupine H kvalifikacija za Euro 2016. pobijedila Azerbajdžan sa 6-0 i s maksimalnih devet bodova zadržala prvo mjesto na ljestvici.

Hrvatska je slavljem protiv Azerbajdžana u Osijeku upisala i treću pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2016. u Francuskoj. Inspirirana sjajnom atmosferom s tribina Gradskog vrta, izabranici Nike Kovača odigrali su najbolje prvo poluvrijeme u zadnjih desetak godina, a pobjeda od 6-0 u Osijeku je treća najveća u povijesti reprezentacije. Također, Hrvatska još nije primila pogodak u kvalifikacijama, a naš vratar Danijel Subašić je nesavladan u četiri utakmice otkako je preuzeo vratarsku ulogu od Stipe Pletikose.

'Vatreni' kao razjareni lavovi: 'Slučaj Jelavić' samo ih je dodatno motivirao!

Svaka čast: Hrvatskoj ovako nešto nije pošlo za rukom 20 godina!

Kovač: Nisam se zakačio s Jelavićem, ali nikome ne mogu obećati minutažu

Kovač je u odnosu na dvoboj s Bugarskoj u Sofiji u prvu postavu uveo Matea Kovačića i Andreja Kramarića umjesto Ivana Perišića i Ivice Olića. Kovačevi izabranici su od samog početka odlučili riješiti utakmicu već u prvom dijelu, a to je rezultiralo čak s četiri zgoditka u prvih 45 minuta, što hrvatskoj reprezentaciji nije uspjelo od 2007. kada su u pobjedi protiv Andore (6-0) u drugom dijelu zabili četiri gola.

U sedmoj minuti Rakitić je glavom pucao iznad grede, no samo četiri minuta poslije azerbajdžanski bunker je probijen. Srna je s desne strane ubacio prizemnu loptu na koju je natrčao Kramarić i lako pogodio mrežu. Ubacivanja sa strane postali su ogroman problem Azerbajdžancima jer su samo redale šanse - u 18. minuti dvaput je pokušao Kramarić, a u 20. minuti Pranjića su samo centimetri dijeli od njegova možda i najljepšeg pogotka u karijeri. Naš lijevi branič je natrčao na loptu iskosa s desetak metara i topovskim udarcem pogodio spoj vratnice i grede.

U 34. minuti Hrvatska je povela s 2-0, Rakitić je sjajno izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, utrčao je Perišić, koji je u 23. minuti ušao umjesto ozlijeđenoga Kovačića, i pogodio glavom. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Hrvatska je s dva pogotka dotukla Azerbajžance - u 45. minuti je ubačaj Pranjića Perišić opet glavom proslijedio u mrežu, a u drugoj minuti sudačke nadokande Modrić je pronašao Brozovića, koji odmah iz prve pogađa sami kut vrata gostiju.

Hrvatska nije stala ni u drugom poluvremenu, u 55. minuti branič Azerbajžana Alahardijev je s neoprezno startao na glavu Srne, a švicarski sudac je svirao jedanaesterac. Modrić je bio iznimno siguran s bijele točke, pogodio je sami kut vrata Agajeva za 5-0 i svoj drugi pogodak u ovim kvalifikacijama. U 61. minuti Hrvatska je opet izvela odličnu akciju sa krila, ubacio je Perišić, a kapetan Azerbajžana Sadigov nespretno je ubacio loptu u vlastitu mrežu. U 71. minuti Kramarić je Perišiću doslovce skinuo s noge loptu u vrlo izglednoj akciji, au 83. minuti gosti su mogli doći do počasnog pogotka kada je šut Nazarova otišao tik uz desnu vratnicu. U 90. minuti Halilović je mogao postići i sedmi zgoditak, njegov šut je pogodio Olića, a potom i vratnicu.

Hrvatska je nakon tri odigrana susreta na vrhu skupine H s maksimalnih devet bodova, koliko ima i druga Italija koja je u ponedjeljak kao gost u Ta'Qaliju svladala Maltu s minimalnih 1-0 (1-0), dok je treća Norveška sa šest bodova nakon 2-1 (1-1) domaće pobjede protiv Bugarske koja je tako ostala četvrta s tri boda. Malta i Azerbajdžan su na dnu bez bodova.

Hrvatska će u sljedećem kolu 16. studenoga gostovati kod Italije u Milanu. U istom će terminu još igrati Azerbajdžan - Norveška i Bugarska - Malta.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 6-0 (4-0)

Pred 17.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Studer iz Švicarske.

Strijelci: 1-0 Kramarić (11), 2-0 Perišić (34), 3-0 Perišić (45), 4-0 Brozović (45+2), 5-0 Modrić (56-11m), 6-0 Sadigov (61-ag)

HRVATSKA: Subašić - Ćorluka, Srna, Vida, Pranjić, Rakitić, Modrić (Halilović 59), Brozović, Kovačić (Perišić, 23), Mandžukić, Kramarić (Olić, 76)

AZERBAJDŽAN: Agajev - Medvedev, Alahverdijev (Gulijev, 67), Gusejnov, Sadigov- Abdulajev, Nazarov, Karajev (Ramazanov, 29, Husejnov, 41), Ramaldanov - Amirgulijev, Alijev

SKUPINA H

HRVATSKA - Azerbajdžan 6-0

Malta - Italija 0-1

Norveška - Bugarska 2-1

LJESTVICA:

1. HRVATSKA 3 3 0 0 9-0 9
2. Italija 3 3 0 0 5-1 9
3. Norveška 3 2 0 1 5-3 6
4. Bugarska 3 1 0 2 3-4 3
5. Malta 3 0 0 2 0-6 0
6. Azerbajdžan 3 0 0 3 2-10 0

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider