Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pukla petarda

Hajduk razbio Lokomotivu: Zabili im pet komada u Zagrebu!

Ni osmi put zaredom Lokomotiva nije uspjela pobijediti splitski Hajduk.

Hajduk je nakon Slaven Belupa i Šahtera pobijedio i treći put zaredom. Slavlje protiv Lokomotive 5:2 u 4. kolu HNL-a važna je pobjeda u borbi za priključenje vrhu ljestvice te novi udarac Lokomotivi koja Splićane nije pobijedila već osmu utakmicu u nizu.

Nevjerojatan niz pobjeda Rijeke: U stopu prate Dinamo i imaju sjajnog Kramarića!

Vidjeli smo vrlo dobru utakmicu, naročito u prvom dijelu. Utakmica je otvorena spektakularno sjajnim pogotkom Jeana Evrarda Kouassija već u 15. sekundi. Samo minutu kasnije Petar Mišić poravnava također lijepim golom iz daljine.

A onda Sandro Gotal s dva gola u dvije minute (18. i 20.) praktički odlučuje utakmicu. Vratar Lokomotive Oliver Zelenike nije dobro reagirao i Hajduk je brzo pobjegao na dva gola razlike. I onda u zadnjoj minuti prvog dijela Marko Pajač radi još jedan grubi i nepotrebni prekršaj za drugu javnu opomenu i opravdano isključenje.

Golovi Gotala i tragičar Pajač usmjerili utakmicu

Sudac Vidulin je imao pune ruke posla. Nije svirao očiti prekršaj nad Mikanovićem na crti 16-erca domaćina, mogao je isključiti Begonju nakon divljačkog starta nad Malokuom, a svirao je i 11-erac za Hajduk nakon asistencije suca iza gol linije. Bilo je kontakta Sušića i Šovšića, a o kaznenom udarcu može se raspravljati.

Mario Maloča realizirao je taj penal u 64. minuti, a onda je australski Hrvat Tomislav Mrčela smanjio na 4:2. Utakmicu je otvorio i zatvorio Kouassi novim lijepim golom s 18 metara u suprotni kut za konačnih 5:2.

Treba reći i kako su za Lokomotivu debitirala pojačanja iz Dinama – Ante Rukavina i Jerko Leko. Prvi se istaknuo s dva nevjerojatna promašaja, a drugi s pregrubim startovima koji nisu sankcionirani.

Spektakluarni pogoci Kouassija

U Hajduku su sjajnu utakmicu odigrali Jean Evrard Kouassi i Sandro Gotal koji su postigli po dva pogotka, a novu odličnu partiju pružio je vratar Lovre Kalinić koji je u nekoliko navrata spasio Splićane. Anton Maglica nije imao svoj dan, promašio je nekoliko stopostotnih šansi i ima sreće što zbog raspleta utakmice nije ispao tragičar gostiju.

Hajduk se s novom pobjedom i sedam bodova probio na treće mjesto ispred RNK Split, dok je Lokomotiva predzadnja, deveta sa svega tri osvojena boda u četiri kola.

Jučer je, podsjetimo, Dinamo pobijedio u Osijeku 2:1, dok su Slaven Belupo i Istra 1961 remizirali 1:1. U petak su u Zadru istoimeni prvoligaš i Zagreb odigrali 2:2.

Hrvatska 1. liga
Lokomotiva Hajduk 2:5
Split Rijeka 0:3
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 4 4 0 0 12
2. Rijeka 4 4 0 0 12
3. Hajduk 4 2 1 1 7
4. Split 4 1 2 1 5
5. Zagreb 4 1 1 2 4
6. Zadar 4 1 1 2 4
7. Slaven Belupo 4 1 1 2 4
8. Istra 1961 4 0 3 1 3
9. Lokomotiva 4 1 0 3 3
10. Osijek 4 0 1 3 1
Sljedeće utakmice
15.8. Dinamo Zagreb Split
16.8. Rijeka Slaven Belupo
16.8. Hajduk Zadar
17.8. Zagreb Osijek
17.8. Istra 1961 Lokomotiva
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider