Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi ga žele

Real sprema osvetu Barceloni za Neymara: Ovaj transfer mogao bi srušiti rekord

Barcelona i Real Madrid započeli su utrku za veznjakom Liverpoola Philippeom Coutinhom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak Liverpoola i brazilske reprezentacije Philippe Coutinho već duže je vrijeme na radaru Barcelone, a nakon što je zabio sjajan gol u nedavnom derbiju s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. i došao na naslovnice svjetskih medija, u utrku za Brazilcem uključuje se i Real Madrid, pišu španjolski mediji.

Po ustaljenom običaju Barcelona i Real jedno drugome pokušavaju pokvariti posao ili podignuti cijenu igraču ako ga već ne mogu dovesti. Predsjednik Reala Florentino Perez navodno je već reagirao i uspostavio kontakt s Coutinhovim menadžerom, a ni Zinedine Zidane nema ništa protiv da Brazilac dođe u Real. Perez još nije zaboravio kako mu je Barcelona otela Neymara i navodno pod svaku cijenu želi pokvariti posao Kataloncima.

Eventualna realizacija transfera prije svega će ovisiti o tome hoće li Liverpool pristati prodati svojeg brazilskog kreativca i datumu dospijeća FIFA-ine kazne o zabrani registracije novih igrača, odnosno hoće li Međunarodni sportski arbitražni sud prolongirati kaznu do sljedeće ljeta, a puno će ovisiti i o tome hoće li Real pronaći izdašne kupce za Isca Alarcona i Jamesa Rodrigeuza.

Real bi vjerojatno prihvatio i „trampu“ s Liverpoolom, no pitanje je pod kojim uvjetima?
Logično bi bilo zaključiti da Liverpool neće lako pristati na posao u trenutku dok se pod dojmom dobrih rezultata „Redsa“ na startu sezone na Anfieldu ponovno rasplamsava ideja o osvajanju naslova prvaka nakon 26 godina posta.

No, siječanj je još daleko, tko zna što se može dogoditi do zimskog prijelaznog roka. U nogometu se sve može okrenuti preko noći, posebice ako „prosci“ imaju jake argumente u rukama, odnosno ako ne pregovore stižu s punim koferima. Slučaj Luisa Suareza najbolji je primjer. Ako je ponuda prava i ako igrač odluči otići, teško ga je zadržati.

Katalonski mediji spekuliraju da Barcelona ima bolje karte u rukama nego Real. Adut Katalonaca je Neymar. Brazilski „superstar“ u dobrim je u odnosima s Coutinhom i navodno ga nagovara da prijeđe na Camp Nou. Barca i Real očito kreću s licitacijom, vidjet ćemo što će od svega biti, ali može se nazrijeti da ako dođe do transfera, ukupna cifra bi mogla biti i veća od transfera Suareza koji je iznosio 81 milijun eura. Ne treba zaboraviti da Coutinha žele gotovo svi najveći engleski klubovi i PSG. Lako je moguće da eventualni transfer probije stotinu milijuna i ugrozi rekord Paula Pogbe.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider